Boks

Željko Mavrović se u petak nakon 23 godine vraća u ring: Mnogi se pitaju što mi to treba

Željko Mavrović (27-1-0, 22 KO) nakon 23 godine ponovno ulazi u ring, a njegov protivnik na boksačkoj priredbi koja će se u petak održati u Klagenfurtu, na kojoj će nastupiti i Filip Hrgović, bit će Gruzijac Ramazi Gogičašvili (14-35-2, 6 KO).

Šaka sa Srednjaka bori se protiv 26 godina mlađeg gruzijskog boksača i ističe kako to neće predstavljati problem.

– Nije uobičajeno da netko s 52 godine dolazi ponovno u ring. Prije dvije godine kada je Mike Tyson objavio da se vraća, bilo je čudno, mnogi su bili iznenađeni. Isto važi i za mene. Mnogi su u nevjerici i pitaju se što mi to treba, je li to moguće. Vjerujem u sebe, vjerujem da u ovim godinama imam što pokazati u ringu – kazao je Željko Mavrović u razgovoru za Favbet i dodao:

– U petak ću to provjeriti uživo s čovjekom koji je upola mlađi od mene, a onda upravo ta generacija mojih boksača, Tyson, Holyfield, Lennox tko god. Tu su, treniraju. Čini mi se da možemo napraviti dobar show program i da možemo napraviti dobre mečeve. Siguran sam da sam spreman za takvo nešto.

Željko Mavrović je posljednji nastup imao u rujna 1998. kada je protiv Lennoxa Lewisa pretrpio jedini poraz u karijeri. I dalje je nastavio trenirati, pa mu sada nije bilo teško pripremiti se za taj meč.

– Pripremio sam se sjajno, očekujem puno od sebe i vjerujem da mogu pobijediti. Smatram da je ovo samo prvi korak u jednoj novoj priči gdje bi trebao boksati ozbiljne i dobre mečeve – podvukao je Željko Mavrović.

Odgovori

Back to top button