Boks

Zanimljiv prijedlog: Filip Hrgović i Daniel Dubois mogli bi predvoditi meč Queensberryja i Matchrooma

Neporaženi hrvatski boksač Filip Hrgović je prvi izazivač na IBF-ovoj ljestvici najboljih teškaša, te ima sigurno mjesto u borbi za svjetski naslov.

Naime, Tyson Fury i Oleksandr Usyk borit će se 17. veljače za apsolutnog prvaka teške kategorije, te će poraženi nakon meča vjerojatno tražiti revanš.

Bude li dogovorena uzvratna borba, iz IBF-a su poručili kako će pobjedniku oduzeti naslov, a onda onda bi svoju priliku za pojas prvaka trebao dobiti El Animal.

Hrgović se nakon lanjske pobjede protiv Marka de Morija nadao velikoj borbi protiv Anthonyja Joshue, o Britanac se odlučio za meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Nakon toga Hrvat je zatražio borbu protiv Josepha Parkera, ali i tu je ispao iz kombinacije, jer je Novozelanđanin dogovorio okršaj protiv Kineza Zhileija Zhanga.

Mečevi između Joshue i Ngannoua, te Parkera i Zhanga naći će se na programu još jedne velike boksačke priredbe koja će se 8. ožujka održati u Saudijskoj Arabiji.

A sjajni hrvatski teškaš i dalje je bez protivnika, te svi s nestrpljenjem čekamo njegov sljedeći potez.

Nedavno se zakotrljala priča o mogućem dvoboju Matchrooma i Queensberryja, gdje bi Eddie Hearn i Frank Warren izabrali pet boksača koji bi predstavljali promocije.

Anthony Joshua i Tyson Fury su dva najveća borca u tim organizacijama, ali realno, ako se ta borba ikada dogodi, bit će to poseban okršaj, taj meč je jednostavno prevelik za takav događaj.

No, britanski boksač Frazer Clarke, brončani s Olimpijskih igara u Tokiju, je u svojoj kolumni za Metro iznio prijedlog o mogućim kandidatima za dvoboj između Matchroom i Queensberry promocije.

Kao glavni meč tog događaja predložio je mogući okršaj između Filip Hrgovića i Daniela Duboisa.

Ovo je pet borbi koje je predložio Frazer Clarke:

Daniel Dubois vs Filip Hrgović
Anthony Yarde vs Callum Smith
Hamzah Sheeraz vs Felix Cash
Nick Ball vs Josh Warrington
Liam Davies vs Shabaz Masoud.

Odgovori

Back to top button