Boks

Wilderov menadžer želi za ožujak Brončanom bombarderu ugovoriti meč protiv Zhileija Zhanga

Jedan od Wilderovih menadžera Shelly Finkel vjeruje kako bi jedan uvjerljiv nastup vratio Brončanog bombardera u igru za meč protiv Anthonyja Joshue.

Wilder i Joshua su prošlog mjesece nastupili na istoj priredbi u Saudijskoj Arabiji.

Britanac je bio uvjerljiv u meču protiv Otta Wallina i pobijedio prekidom nakon pete runde, dok je bivši WBC-ov prvak izgubio od Josepha Parkera.

Novozelanđanin je dominirao tijekom borbe i na kraju uvjerljivo stigao do trijumfa jednoglasnom odlukom sudaca.

Tako je propao Wilderov obračun protiv AJ-a koji je već bio najavljen za 8. ožujka, te se Joshua okrenuo novom protivniku i dogovorio meč protiv Francisa Ngannoua za isti datum i na istom mjestu, u Rijadu.

Govorilo se kako bi se i Wilder mogao naći na programu spomenute priredbe, a to je potvrdio i Finkel, te potvrdio kako će svom pokušati dogovoriti borbu.

– Voljeli bismo Deontayu dogovoriti nastup. Budemo bi dobili dobru ponudu sigurno ćemo je razmotrili. Želimo se tamo vratiti i biti dio tog spektakla. Wilder će biti spreman – rekao je Shelly Finkel i dodao:

– Ne možete unaprijed reći, ali možemo pretpostaviti da će Joshua pobijediti Ngannoua. I mi se nadamo da ćemo vidjeti starog Deontaya u meču u kojem će pobijediti. A onda je jasno što slijedi, bilo bi normalno da se u ringu nađu Wilder i Joshua.

Menadžer se dotaknuo i situacije s Joshuom nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka.

– Još prije tri borbe svašta se pričalo o Joshui. Protiv Wallina je izgledao jako dobro i sada je ponovno u uzletu. I Deontay je u sličnoj situaciji. Bude li se Wilder u sljedećem meču borio protiv dobrog protivnika i pobijedio, nadamo se da će dobiti priliku za meč protiv Joshue – naglasio je Shelly Finkel.

A kao mogući Wilderov protivnik ovih se dana često spominje Kinez Zhilei Zhang.

– Wilder bi volio revanš protiv Parkera, ali o tome se nije razgovaralo. No bude li njegov sljedeći protivnik Zhang, to će sigurno biti velika borba – podvukao je Shelly Finkel i prisnažio:

– Nema sumnje kako će priredba na kojoj bi nastupili Joshua i Ngannoua, te Wilder i Zhang ponovno biti spektakularna. Bio bi to fenomenalan show. Posljednjim eventom na kojem je bilo toliko teškaških mečeva napravio se sjajan posao.

Odgovori

Back to top button