Boks

Whyte smatra kako bi trebao biti sljedeći Furyjev protivnik: Stalno traži opravdanja i bježi od mene

Vlasnik WBC-ova pojasa prvaka Tyson Fury priznao je kako njegov izbor sljedećeg protivnika nema smisla, jer mora odabrati protiv koga će se boriti.

Britanski boksač postao je tražen nakon trijumfa u trilogiji protiv Deontaya Wildera i sada mnogi nagađaju tko mogao biti njegov idući suparnik.

Furyjev promotor Bob Arum nedavno je izjavio kako Kralj Cigana želi meč protiv Oleksandra Usyka u okršaju za apsolutnog prvaka svijeta, no Ukrajinca vjerojatno čeka revanš protiv Anthonyja Joshue u kojem će braniti WBA, IBF i WBO naslov.

U ovom smo trenutku vrlo daleko o borbe između Furyja i Usyka.

Dillian Whyte mogao bi biti sljedeći kandidat u borbi za pojas, no u WBC-u mu ne žele potvrditi poziciju izazivača dok su s njime u sudskom sporu.

No Furyju je svejedno protiv koga će se boriti, s time se previše ne zamara.

– Samo se opuštam, uživam u životu, i tako iz dana u dan – kaže Tyson Fury i dodaje:

– Uopće me ne zanima tko bi mogao biti moj sljedeći protivnik. Trenutačno mi to nema smisla. Baš bih ja sada o tome trebao razmišljati.

Whyteu se takav Furyjev stav nimalo ne sviđa s obzirom na to da je on vlasnik privremenog WBC-ovog pojasa, a time i obvezni izazivač u borbi za naslov.

– Fury će pokušati doći do borbe protiv Usyka, jer smatra da je on lakši protivnik – istaknuo je Dillian Whyte i nastavio:

– Stalno traži opravdanja i bježi od mene. No sada više nema previše izbora. Ne vjerujem da će baciti pojas u kantu za smeće i pobjeći od ponude koja mu može donijeti veću zaradu nego što je dobio za borbu protiv Wildera. Nakon tog meča je rekao da će se boriti protiv mene. A gdje je sada?

Britanski boksač i njegov promotor Eddie Hearn bili su uvjereni da će WBC potvrditi borbu protiv Furyja, ali to se nije dogodilo.

Hearn je uvjeren da će Whyte dobiti svoju pravnu bitku protiv WBC-a, ali se brine da bi Furyjevi financijski zahtjevi mogli poremetiti njihove planove za borbu.

Naime, podjela zarade mogla bi biti velika prepreka u organizaciji meča.

– Privremeni prvak može dobiti do 45 posto od ukupne zarade, a nedavno su govorili o 20 posto (na WBC-ovoj konvenciji, op.a.). Nečuveno – kaže Eddie Hearn i zaključuje:

– No naš je problem vrijeme, moramo se pokrenuti. Vjerujem kako će biti pravedni prema Dillianu Whyteu.

Tko bi trebao biti Furyjev sljedeći protivnik?

View Results

Loading ... Loading ...

Odgovori

Back to top button