Boks

Warren odgovorio Bellewu na kritike o podjeli honorara za meč između Furyja i Usyka

Bivši svjetski prvak u kruzeru Tony Bellew i nekadašnji suparnik Oleksandra Usyka vjeruje kako Ukrajinac ima velike šanse u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja.

Borba za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka dogovorena je za 29. travnja na Wembleyju, ali još se čeka službena potvrda.

Britanski boksač također ističe kako je neshvatljivo da je Usyk pristao na podjelu honorara 70-30 u korist Furyja.

– Usyk se prodao daleko ispod svoje vrijednosti. Pristao je na Furyjev uvjet i to je ludost. On je to učinio zbog boksačkih fanova i Ukrajine, jer on je takav čovjek. Borio sam se protiv njega i znam sve o njemu – rekao je Tony Bellew i dodao kako Usyk može ugroziti Kralja Cigana:

– Posljednjih se nekoliko godina Furyjev stil promijenio. On više nije tako velik i nezgodan borac kojeg je teško dohvatiti, a što je dosad koristio. Sada je agresivni kontraš koji želi što efektivnije nauditi protivniku. Promjena stila koristi Usyku i on je za mene favorit u tom meču.

A Tonyjeva izjava nije ostala neprimijećena. Furyjev promotor Frank Warren odgovorio je nekadašnjem britanskom boksaču koji je kritizirao postotak oko raspodjele honorara.

– To smo Usyku osigurali, takav je dogovor – kazao je Frank Warren i nastavio:

– Briga me što Tony Bellew kaže? Uvijek ima nešto za reći, u sve se petlja. Tyson se bori samo jednom u 182 dana, ispravite me ako griješim. On ima pravo na plaću. Bilo bi u redu da je u ringu dva puta godišnje. Ti su dečki najbolji, oni su članovi Kuće slavnih. Sjajni su borci i koga briga što Bellew govori.

Odgovori

Back to top button