Boks

Vitezovi Zagreb u jakom sastavu na završnom turniru u Skopju

Hrvatska momčad Vitezovi Zagreb otputovala je iz Zračne luke ‘Franjo Tuđman’ na završni turnir Regionalne boksačke lige u Skopju od 15. do 17. lipnja, piše na službenoj stranici HBS.

Naši Vitezovi na završnici Regionalne lige nastupit će pod vodstvom izbornika seniorske reprezentacije Kristijana Hodaka, trenera Doriana Čalića i iskusnog ukrajinskog trenera Volodimira Zolotarova koji odnedavno radi u Zadru.

Vitezovi Zagreb meč polufinala protiv Loznice (Srbija) boksaju u utorak, 15. lipnja 2022. godine u 17.00 sati u Sportskom centru ‘Boris Trajkovski’ u Skopju. U drugom polufinalu završnog turnira Regionalne lige sastaju se Crvena zvezda (Beograd) i Željezničar (Sarajevo) u 20.00 sati.

Izravni TV-prijenosi su na ArenaFight TV-u.

Pobjednici polufinalnih mečeva Vitezovi Zagreb – Loznica i Crvena zvezda – Željezničar boksat će u velikom finalu u petak, 17. lipnja 2022. od 20.00 sati (SC ‘Boris Trajkovski’ Skopje).

Vitezovi Zagreb otputovali su u sljedećem sastavu:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo Zagreb)

do 60 kg: Tadej Černoga (Portorož)

do 63,5 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška)

do 67 kg: Nejc Petrič (Golden Gloves Ljubljana)

do 71 kg: Petar Cetinić (Rijeka)

do 75 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

do 81 kg: Leo Cvetković (Omega Zagreb)

do 86 kg: Marko Ramljak (Rijeka)

do 92 kg: Marko Bartulović (Leonardo)

+92 kg: Josip Ćorić (Joker Split)

S Vitezovima je u Skopje otputovao i prvak i reprezentativac u superteškoj kategoriji Marko Milun (Leonardo) kao potpora našim mladim dečkima premda zbog ozljede kralježaka neće moći nastupiti, a zbog te ozljede mora propustiti i nastup na Mediteranskim igrama u Alžiru.

U mladoj ekipi Vitezova su i dvojica najboljih slovenskih boksača i prvaka: Tadej Černoga (do 60 kg) i Nejc Petrič (do 67 kg) koji su u prvom dijelu Regionalne lige po skupinama uspješno nastupali za Maribor.

U posljednji trenutak zbog ozljede je morao odustati Nikica Radonić iz Splita, a umjesto njega u kategoriji do 86 kg borit će se srčani i perspektivni Marko Ramljak iz Rijeke, seniorski doprvak Hrvatske i prvak do 22 godine koji se hrabro borio i na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču ove godine.

Zbog ozljeda i umora, a kod nekih i zbog priprema za skorašnje Mediteranske igre ili poput Osječanina Luke Pratljačića koji trenira s Filipom Hrgovićem u profi-kampu u Houstonu u Teksasu, u sastavu Vitezova Zagreb u Skopju nema naših jakih aduta Gabrijela Veočića, Luke Plantića, Noe Ježeka, Marka Miluna, Damira Plantića, Marka Zeljka, Mattea Komadine, Tonija Filipija….

Izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak čvrsto vjeruje u hrabre i mlade dečke koji će nastupiti u Skopju, a i naši boksači pojačani sa slovenskim prvacima uvjereni su da će pobjedama u svojim mečevima doprinijeti ukupnoj pobjedi nad Loznicom u polufinalu i plasmanu u veliko finale.

Vitezovi Zagreb u dosadašnjem dijelu Regionalne lige po skupinama dvaput, u gostima i u Zagrebu, svladali su boksače Maribora i Radnika iz Bijeljine, a u oba susreta izgubili su od kvalitetne beogradske Crvene zvezde koja je i za završnicu u Skopju prijavila momčad sa šestoricom ruskih boksača.

Odgovori

Back to top button