Boks

Vitezovi Zagreb izgubili od Zvezde. Marko Milun, Fabijan Tomkić i Petar Pavčec jedini osvojili bodove

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu održan je meč 6. kola Regionalne lige između Vitezova Zagreb i beogradske Crvene zvezde, piše na službenoj stranici HBS-a.

Neporažena Crvena zvezda s 14-6 potvrdila je prvo mjesto u skupini B, dok će Vitezovi u doigravanje s druge pozicije (ispred Maribora i Radnika iz Bijeljine).

Završni turnir Regionalne boksačke lige održat će se u lipnju u Skoplju, a Vitezovi Zagreb u polufinalu će se boriti protiv Loznice (Srbija), prve u skupini A, dok će Zvezda boksati protiv Željezničara iz Sarajeva.

Oslabljeni i pomlađeni Vitezovi u startu su protiv Zvezde gubili 0-4 jer su dvije kategorije, poluteška i teška ostale nepopunjene s naše strane zbog silnih ozljeda i zamora boksača, a nakon otkazivanja u posljednji trenutak Luke i Damira Plantića.

Pobjede u Zagrebu za Vitezove su osigurali prekaljeni Marko Milun u superteškoj kategoriji, te mladi i perspektivni boksači Nokauta, Fabijan Tomkić i Petar Pavčec.

Prve bodove u derbiju skupine B Regionalne lige osigurao je suverenom pobjedom mlađi senior Fabijan Tomkić iz Nokauta, četvrtfinalist nedavnog Europskog prvenstva mlađih seniora u Sofiji, koji je prisilio Miketića iz Zvezde na dva brojanja u prvoj rundi, a ubrzo i u drugoj što je označilo prekid borbe.

U drugom mlađeseniorskom meču u kategoriji +91 kg umjesto ozlijeđenog prvaka Lovre Pavčeca uskočio je Puljanin Elvis Mahmutović i žestoko se u tri runde borio do zadnjeg zvuka gonga, premda je bio primjetan gubitak snage u finišu. Suci su podijeljenom odlukom 3:2 pobjednikom proglasili Novičića iz Zvezde.

Debitant Nikola Horvat iz Leonarda u kategoriji do 57 kg pružio je za debi vrlo solidan meč protiv Pantića koji upisao nove bodove za goste.

U lakoj kategoriji mladi Puljanin Patrik Licul, sudionik EP-a do 22 godine u Poreču, srčano se borio protiv iskusnijeg Sejdija Nazifa, a u izjednačenom meču suci su bodovali 4:1 u korist boksača Zvezde.

Žestoki meč pružio je i Filip Poturović iz Nove Gradiške u kategoriji do 64 kg, a u brojnim međusobnim razmjena pobjeda je otišla na stranu Gavrilovića iz Zvezde.

Još jedan debitant Andi Idrizi iz Nokauta u kategoriji do 69 kg borio se do maksimuma protiv znatno iskusnijeg srpskog reprezentativca Toskića, dao sve što je mogao, no uz dvije opomene rezultat je glasio 0:5.

Mladi Petar Pavčec, doprvak Hrvatske u srednjoj kategoriji do 75 kg, sjajno je tehnički odboksao meč protiv Vladimira Gubaša i sigurno slavio s 5:0.

Marko Milun u superteškoj kategoriji prekidom u prvoj rundi, zbog posjekotine kod oka, pobijedio je znatno manje iskusnog, ali i te kako opasnog udarača Zvezde Milutina Stankovića.

Vitezovi su natjecanje po skupinama Regionalne lige okončali s omjerom 4-2 (dvije pobjede nad Mariborom i Radnikom iz Bijeljine), a dva poraza pretrpjeli su od Crvene zvezde – 12:8 u Beogradu i sada 14:6 u znatno oslabljenom i nekompletnom sastavu.

U polufinalu doigravanja Regionalne boksačke lige u Skopju u lipnju boksat će protiv drugog predstavnika iz Srbije – BK Loznice.

VITEZOVI ZAGREB – CRVENA ZVEZDA 6:14

mlađi seniori:

do 69 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut) – Ivan Miketić 2-0 (prekid 2. runda)
+91 kg: Elvis Mahmutović (Arena Pula) – Strahinja Novičić 0-2 (podijeljena odluka 2:3)

seniori:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo) – Lazar Pantić 0-2 (jednoglasna odluka 0:5)
do 60 kg: Patrik Licul (Pula) – Sejdi Nazif 0-2 (podijeljena odluka 1:4)
do 64 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška) – Nemanja Gavrilović 0-2 (jednoglasna odluka 0:5)
do 69 kg: Andi Idrizi (Nokaut) – Đejlan Toskić 0-2 (jednoglasna odluka 0:5)
do 75 kg: Petar Pavčec (Nokaut) – Vladimir Gubaš 2-0 (jednoglasno 5:0)
do 81 kg: — – Aleksa Marković 0-2
do 91 kg: — – Boban Stanojlović 0-2
+91 kg: Marko Milun (Leonardo) – Milutin Stanković 2-0 (prekid 1. runda)

Odgovori

Back to top button