Boks

VIDEO Sara Beram: U Pariz idem po olimpijsku medalju

Hrvatska boksačka prvakinja i brončana s EP-a prošle godine Sara Beram (BK Petar Zrinski) treći je put u nizu stigla do naslova najbolje na 60. Beogradskom pobjedniku koji se održao u zemunskoj dvorani Pinki.

Sara je u borbi za zlato u kategoriji do 63 kilograma uvjerljivo svladala Kazahstanku Aknar Ichshanovu.

Naša reprezentativka ja na putu do finala svladala još jednu Kazahstanku Lauru Yessenkeldi.

Na najstarijem europskom boksačkom turniru nastupilo je više od 190 natjecatelja iz 25 zemalja, a jedna od junakinja je bila naša Sara Beram.

– To je moj treći osvojeni Beogradski pobjednik. Ovdje svaki put dolazim s najvećim očekivanjima. Imala sam dva teška meča s Kazahstankama, u polufinalu sam pobijedila podijeljenom odlukom sudaca, a u finalu sam mnogo lakše stigla do trijumfa. Pobijedila sam jednoglasnom odlukom – kazala je Sara Beram i dodala:

– Kao i svake godine imam samo pohvale. Boksački savez Srbije je sjajno organizirao turnir, a Beograd je divan grad. Zahvalila bih se i Hrvatskom boksačkom savezu što mi je omogućio nastup na ovom natjecanju.

Sara je pobjedama na Beogradskom pobjedniku potvrdila da u odličnoj formi ide prema Europskim igrama i olimpijskim kvalifikacijama u Krakowu u lipnju 2023. godine.

Naravno, nada se nastupu dogodine na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Sada ću skinuti kilažu na 60 kilograma, to je olimpijska kategorija. A onda slijede pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvi turnir su Europske igre u Krakovu, gdje se mogu kvalificirati za Pariz – istaknula je Sara Beram.

Naša boksačica se nada da će izboriti Igre, te se iz Pariza vratiti s odličjem.

– U Parizu želim osvojiti medalju – podvukla je Sara.

Gotovo je deset godina plesala balet, pa je trenirala gimnastiku i atletiku, a onda je krenula na boks.

Boksati je počela sa 17 godina, pa su njezini rezultati još impresivniji.

– Bavljenje baletom mnogo mi je pomoglo u koordinaciji, brzini i gibljivosti. Volim ritam i tehniku u boksu. Važno mi je nadmudriti i udariti protivnika, a primiti što manje udaraca – naglasila je Sara.

Trenira dva puta dnevno i potpuno je posvećena boksu.

– Veći mi je problem kada ne treniram – zaključila je trostruka pobjednica beogradskog turnira Sara Beram.

Odgovori

Back to top button