Boks

VIDEO Pogledajte kakav je doček imao Alen Babić: To je bilo izvan svih mojih očekivanja

Alen Babić se oko ponoći vratio u Zagreb s WBC-ovim Silver pojasom koji je osvojio u londonskoj O2 Areni u meču protiv Poljaka Adama Balskog.

Hrvatski boksač je tako zavrijedio status prvog izazivača protiv svjetskog prvaka bridgerweight kategorije Oscara Rivasa.

Na ‘arrivalsima’ zagrebačke zračne luke, njega, njegova trenera Leonarda Pijetraja i prijatelja i sparing-partnera Miru Radića, dočekala je jedino Alenova zaručnica Klara koja je iz Londona doputovala ranije, tijekom dana.

No onda je uslijedilo pravo iznenađenje. Kada je Alen iz zgrade zračne luke izašao na parkingu, klupski kolege, sparing partneri i prijatelji priredili su mu bakljadu i topao doček.

– Ja sam skroman i nisam očekivao poseban doček pa sam očekivao samo Klaru i to bi mi bilo dovoljno. No, ovakav doček je bio izvan svih mojih očekivanja. I kada sam ih vidio i dalje nisam bio siguran da su svi ondje zbog mene – kazao je Alen za Večernji list.

A vrtila se tom prigodom i njegova nova ulazna pjesma za što se pobrinuo njegov prijatelj i suvježbač, najbolji hrvatski amaterski teškaš, Marko Milun.

A kako je ta pjesma, od repera zvanog Maska, postala njegova osobna himna, ispričao nam je sam Alen:

– Čovjek mi se javio na Instagram i kazao da je napravio nešto za mene i da mu kažem da li mi se sviđa. Slušajući ju prvi put ja sam se naježio i tako dobio svoju pjesmu. Pogodio je svaku riječ i napravio odličan video. Kaže da me prati još od mojih amaterskih dana.

S obzirom na to da je udarajući Poljaka Adama Balskog ozlijedio šaku ali i biceps desne ruke, Babo je već u ponedjeljak posjetio doktora Tadiju Petrovića, specijalista ortopedije i traumatologije mišićno-koštanog sustava, koji mu je svojedobno (nakon Alenove šeste profesionalne borbe) vrlo uspješno operirao rame.

Nakon što se dobro odmori i oporavi, Babiću ne preostaje ništa drugo nego nadati se da je Eddie Hearn, jedan od najmoćnijih boksačkih promotora na svijetu, čovjek od riječi koji je najavio da Alenu slijedi borba za naslov svjetskog prvaka s Oscarom Rivasom. Dakako, prije toga Rivas mora pobijediti svog poljskog izazivača Rozanskog.

Odgovori

Back to top button