Boks

VIDEO Otac Pero Veočić ispunio obećanje i Gabrijelovo zlato proslavio noćnim kupanjem

Gabrijel Veočić (20) je zlatni dečko iz Slavonskog Broda, koji je do najsjajnijeg odličja na EP-u za mlađe seniore u Preču stigao s četiri pobjede.

U finalu kategorije do 75 kg na europskoj smotri za boksače do 22 godine, Gabrijel je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Bugarina Ramija Mahida Kiwana s 4:1.

Veočić je osvojio prvo zlato u seniorskoj konkurenciji u Europi, a posljednji koji je to uspio na seniorskom EP-u bio je 2015. Filip Hrgović.

Prije njega od Hrvata samo su još Marijan Beneš (1973.) i Mate Parlov (1971. i 1973.) bili prvaci Europe u seniorskoj konkurenciji.

Hrvatska je na EP-u postigla jedan od najvećih uspjeha u povijesti – tri medalje, bronca Noe Ježeka, srebro Nikoline Ćaćić i zlato Gabrijela Veočića.

A nakon što se Gabrijel okitio zlatom trebalo je ispuniti obećanje.

Naime, otac i trener Pero Veočić s prijateljima iz BK Brod dao je obećanje uoči Europskog prvenstva da će otići na noćno kupanje bude li Gabrijel osvojio naslov europskog prvaka.

Obećanje je ispunjeno!

Odmah nakon svečanog proglašenja, Gabrijelova zlatna medalja proslavljena je noćnim kupanjem na samo nekoliko stupnjeva Celzijusa iznad nule.

Europski prvak Gabrijel sve je snimio!

Odgovori

Back to top button