Boks

VIDEO Andrade obranio pojas prvaka protiv žilavog Williamsa

Demetrius Andrade je četvrti put obranio naslov svjetskog boksačkog prvaka. Američki borac je na Matchroom Boxing priredbi na Floridi pobijedio Britanca Liama Williamsa. Andrade je do trijumfa stigao sjajnom taktikom, a u drugoj rundi je Williams završio na tlu, no oporavio se i meč završio na nogama. Suci na kraju nisu imali problema kod prebrojavanja te su pobjedu jednoglasno dali prvaku (118-109, 118-109, 116-111).

Amerikanac se sada može nadati dvoboju protiv nekog od preostalih prvaka. Moguć je susret protiv WBC-ova prvaka Jermalla Charla, koji u lipnju ima ugovorenu obranu naslova protiv Juana Montiela.

Timovi ostala dva prvaka Ryote Murate (WBA) i Gennadija Golovkina (IBF) pokušavaju dogovoriti njihov dvoboj za kraj godine, a oni će u međuvremenu boksati neki meč protiv slabijih boksača.

Na istoj priredbi Carlos Gongora je prekidom u osmoj rundi svladao Christophera Pearsona, u meču čijem je pobjedniku pripala IBO titula super srednje kategorije.

Andrej Fedosov napravio je iznenađenje, nakon što je u prvoj rundi pobijedio bivšeg trostrukog amaterskog prvaka super teške kategorije i brončanog olimpijca, Mahammadrasula Majidova.

Najbolje trenutke s Matchroom Boxing priredbe pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button