Boks

VIDEO Alen Babić nakon pobjede prozvao prvaka Oscara Rivasa: Dolazim po tebe!

Hrvatski boksač Alen Babić (11-0) je u londonskoj O2 Areni večeras imao najtežu borbu u karijeri. Savage je nakon deset iscrpljujućih rundi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Adama Balskog.

U sjajnom meču prepunom uzbuđenja, poljski borac je dvaput uzdrmao Babića, prvo na početku borbe već nakon 20-ak sekundi i ponovno nakon zvuka sirene na kraju devete runde.

No Alen je hrabro ušao u posljednju rundu i odboksao do kraja svoj najveći meč u karijeri.

Babić je pobjedom protiv Balskog osvojio WBC-ov Silver pojas i postao obvezni izazivač za naslov prvaka bridger kategorije.

– Već sam vrtio po mislima malog Alena, onog koji nije imao Savagea, te nije znao u kojem smjeru ide. Sjajno je držati pojas – kazao je Alen Babić i dodao:

– Ja ne patim toliko za pojasevima, više mi je stalo do ovakvih mečeva za publiku. Ali čovječe, kako ga je lijepo imati. Nikad ga neću ostaviti. Nosit ću ga 20 dana, ne želim se ni tuširati.

Alen je dobio informaciju kako je na prvom mjestu po ‘trendingu’ na Twitteru u Velikoj Britaniji.

– Savage vojsko, hvala od srca. Nikad ne bih bio ovdje bez vas. Spreman sam dati svoj život za vas – istaknuo je Alen Babić.

Krajem devete runde dobio je udarac koji ga je ozbiljno uzdrmao. Balski je Babića pogodio desnim krošeom. Savage je uspio nekako doći k sebi.

– Uvijek sam opušten. Spilmont me umalo nokautirao, a bio sam opušten. Znam što radim, moj posao je boks. Spreman sam umrijeti – rekao je Alen Babić i nastavio:

– Primio sam udarac koji nije dopušten. Svjestan sam toga, ali to je boks. Borimo se i koga briga. Trebao sam se braniti, čak i nakon zvuka sirene.

Babić bi sada trebao dobiti priliku boriti se za pojas WBC-ova prvaka u bridger kategoriji koji je u vlasništvu Oscara Rivasa. Hoće li Alen biti oprezniji u meču protiv prvaka?

– To se nikad neće dogoditi! Uvijek ću ići na sve ili ništa. I želim da Oscar Rivas bude moj sljedeći protivnik, već idućeg tjedna – kazao je Alen Babić i dodao:

– Savage vojsko, neka Oscar Rivas zna tko sam ja, želim da se budi u dva ujutro i razmišlja o meni. Oscar Rivas, ti si sljedeći. Dolazim po tebe.

U O2 Areni bila je Alenova majka.

– Ona je strašna, mnogo je opasnija i čvršća od mene. Sve ovo dolazi od nje. Ona mi je dala sve i ovu pobjedu posvećujem njoj. Ljubav koju mi je dala ne može se kupiti za nikakav novac – zaključio je Alen Babić.

Odgovori

Back to top button