Boks

Usykov tim se plaši da će se Kralj Cigana opet povući: Neka Hrgović bude spreman zamijeniti Furyja

Svjetski boksački prvak Oleksandr Usyk i njegov tim već su pronašli zamjenskog borca bude li Tyson Fury ponovno povukao iz najveće borbe teške kategorije posljednjih 25 godina.

Neporaženi teškaši, 37-godišnji Oleksandr Usyk i 35-godišnji Tyson Fury nastupit će 18. svibnja na velikom boksačkom spektaklu u Rijadu u meču za apsolutnog prvaka kraljevske divizije.

Kralj Cigana se, međutim, dosad dvaput povukao iz borbe za ujedinjenje pojaseva teške kategorije, prvi put krajem listopada prošle godine nakon meča protiv Ngannoua, a potom i dva tjedan uoči njihove borbe u veljači kada je zaradio posjekotinu iznad oka na sparingu s našim Agronom Smakićijem.

Neporaženi britanski teškaš nije se borio od lanjske kontroverzne pobjede podijeljenom odlukom protiv MMA zvijezde Francise Ngannouom.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk nema previše povjerenja u Furyja, te je iznio sumnju kako će se Britanac ponovno povući iz borbe.

– Usyk je zapravo imao trostruki kamp za ovu borbu. Počeo je u lani rujnu kako bi bio spreman za borbu koja se trebala održati u prosincu. Pojavili smo se na borbi protiv Ngannoua kako bismo najavili meč za apsolutnog prvaka, no odmah je stigla odgoda – rekao je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Tada se meč trebao održati 17. veljače, a onda su nas prebacili za svibanj. Tyson Fury se već četiri puta povukao iz ove borbe.

Promotor najavljuje kako će se Usyk bez obzira na sve sljedeći mjesec pojaviti u ringu, te je najavio i moguću zamjenu bude li Fury ponovno otkazao meč.

– Filip Hrgović kao IBF-ov obavezni izazivač uskočit će kao zamjena bude li Fury ponovio ono što je napravio prošli put. On se priprema za Daniela Duboisa 1. lipnja, ali mislim da bi umjesto toga treba biti spreman 18. svibnja zamijeniti Furyja. Inače će Usyk ostati bez IBF-ove titule – poručio je Aleksander Krasjuk.

Odgovori

Back to top button