Boks

Usykov promotor vjeruje kako bi se Oleksandr mogao još tri godine boriti na najvišoj razini

Neporaženi Oleksandr Usyk i Tyson Fury će 17. veljače sljedeće godine boksati u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Ukrajinski borac je tijekom karijere 2018. ujedinio pojaseve u kruzer kategoriji, a sada je vrlo blizu da to postigne i u kraljevskoj diviziji.

Aleksander Krasjuk, promotor IBF, IBO, WBA i WBO prvaka teške kategorije, vjeruje kako bi se Usyk mogao još tri godine boriti na najvišoj razini.

U meču za ujedinjenje pojaseva, koji će se dogodine održati u Saudijskoj Arabiji, Usyk će se obračunati s WBC-ovim prvakom Tysonom Furyjem. U ugovoru je uključena klauzula o revanšu.

Neki boksački analitičari vjeruju kako bi 36-godišnji Ukrajinac nakon dva meča protiv Furyja mogao otići u mirovinu, no Krasjuk odbacuje takav scenarij.

– Sada ima 36 godina i još barem tri godine može boksati na najvišoj razini. Jedina briga su zdravstveni problemi. Ako je njegovo tijelo još uvijek spremno za borbu, onda ne mislim da će odustati. Uz Oleksandra Usyka sam od njegove prve profesionalne borbe 2013. i zadnjih deset godina smo bili vrlo bliski. On je u duši još dijete i nikada nije razmišljao o mirovini. Svakom borcu je taj korak najteži – rekao je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Kada se Vitalij Kličko povukao iz boksa na četiri godine i onda se vratio, te osvojio WBC pojas, razlog nije bio novac, već to što mu je nedostajao sport. On je političar i biznismen, ima više od 50 godina, ali još uvijek trenira. Gradonačelniku Kijeva uvijek nedostaje boks. I kada govorim o tome u Vitaliju uvijek vidim inspiraciju.

Odgovori

Back to top button