Boks

Usykov promotor odgovorio na Furyjeve zahtjeve: To je sport, idi u Hollywood želiš li toliki novac

Tyson Fury, WBC-ov prvak i Oleksandr Usyk, vlasnik WBO, WBA i IBF naslova, dogovaraju borbu za ujedinjenje titula u teškoj kategorije.

Meč za apsolutnog boksačkog prvaka trebao bi se održati na proljeće.

Pregovori su nedavno zapeli vjerojatno nakon neuspjelog pokušaja organiziranja borbe na Bliskom istoku, gdje bi obojica boraca bili odlično plaćeni.

Organizatori se okreću prema Engleskoj, a boksački spektakl mogao bi se održati na londonskom stadionu Wembley.

No sada se javlja problem oko raspodjele zarade. Usykov promotor Aleksandar Krasjuk je izjavio kako neće odustati od zahtjeva da se zarada dijeli 50-50!

Neki tvrde kako Fury ima pravo na veći dio, jer bi se meč održao na Otoku, a on bi svojim angažmanom koš više radio na promidžbi borbe za apsolutnog prvaka teške kategorije. Krasjuk je kao protuargument na te izjave istaknuo kako Usyk ima tri, a Fury samo jedan pojas.

– Da, ali kako to možete opravdati? Samo zato što je Englez? Ne zvuči kao veliko opravdanje – rekao je Aleksandar Krasjuk za portal BoxingScene, pa nastavio:

– S druge strane, Fury može reći: ‘OK, nije mi važno protiv koga se borim. Bilo da je to Usyk ili prodavač iz supermarketa, još uvijek mogu rasprodati Wembley’. To je sport, ne radi se samo o profesionalnom boksu. Idi u Hollywood želiš li zaraditi toliki novac. Ako si kralj, to moraš dokazati. Dokaži to protiv borca s tri pojasa.

Usykov promotor vjeruje kako još uvijek može sklopiti pošten dogovor s Furyjevim predstavnicima i Frankom Warrenom.

– Imat ćemo dobre prilike za to, stvarno sam optimističan. Jedino je Fury taj koji može štetiti dogovoru, Usyk je vrlo fleksibilan, novac mu nikad nije bio u srcu. On zna da će zaraditi bude li uspješan u ringu. No brine me je Tysonov stav – istaknuo je Aleksandar Krasjuk i podvukao:

– Možda se Fury plaši kako će izgubiti na svojoj popularnosti i na statusu koji sada uživa, a najviše šanse da se to dogodi je protiv Usyka. Mogao bi tražiti veći udio kako bi opravdao svoj rizik. Vjerojatno je za njega ovo najriskantnija boksačka borba. Ali duboko u svom srcu vjerujem da ima srce ratnika i da će prihvatiti poštene uvjete. Borbu možemo dogovoriti odmah, u sljedeća tri dana.

Odgovori

Back to top button