Boks

Usykov promotor najavio kako će pokušati dogovoriti meč protiv Tysona Furyja

Boksački fanovi još uvijek žive u nadi kako se bez obzira na prijašnje probleme može dogovoriti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Ukrajinac u subotu protiv britanskog borca Daniela Duboisa brani WBA, IBF i WBO pojas prvaka, a meč će se održati u Poljskoj.

A Kralj Cigana, vlasnik WBC-ova pojas, nastupit će 28. listopada na priredbi u Saudijskoj Arabiji protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Ulog u tom meču neće biti WBC-ov naslov prvaka teške kategorije.

Mnogi su se nadali kako će Fury i Usyk početkom godine dogovoriti okršaj, no Britanac je stalno imao nove zahtjeve, pa se Ukrajinac povukao pregovora.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk i dalje se nada kako se meč protiv Kralja Cigana može dogovoriti.

– Dužni smo ugovoriti taj meč. Cijeli svijet želi gledati tu borbu. Svi žele vidjeti meč za ujedinjenje svjetskih naslova – rekao je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Otkako su uvedena četiri pojasa, prvi put bismo gledali teškaški meč za ujedinjenje titula prvaka. Učinit ćemo sve kako bi organizirali taj meč.

A Frank Warren nije takav optimist. Furyjev promotor je prije nekoliko dana izjavio kako misli da nikada nećemo dobiti meč između Furyja i Usyka.

– Kako će se taj meč dogoditi bude li Dubois pobijedio Usyka? Vjerujem u Danielovu pobjedu. Bude li se to dogodilo, Usyk ispada iz kombinacija – kazao je Frank Warren.

Odgovori

Back to top button