Boks

Usykov promotor ističe kako Oleksandr razmišlja samo o meču protiv Tysona Furyja

Prije nekoliko dana kao bomba je odjeknula vijest kao bi najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trebao boksati za IBF-ov pojas protiv prvaka Oleksandra Usyka.

Naime, IBF je naredio Ukrajincu da naslov brani protiv našeg Filipa koji je postao obvezni izazivač nakon pobjede protiv Zhileija Zhanga.

Promotor Eddie Hearn otkrio je kako Hrgović želi tu borbu i neće Usyku dati izuzeće. Bude li ukrajinski borac izabrao drugog protivnika, onda bi mu IBF mogao oduzeti titulu prvaka.

Oleksandr Usyk trenutačno u svojem vlasništvu ima IBF, WBO i WBA pojas, te je nekoliko puta ponovio kako želi osvojiti i WBC-ov naslov koji se nalazi kod Tysona Furyja. Ukrajinac želi biti apsolutni prvak teške kategorije.

No Usykov tim nije previše zabrinut novim razvojem događaja. Usykov promotor Aleks Krasjuk ističe kako Oleksandr svoju sljedeću borbu želi imati protiv Furyja.

– Dužnost prema obveznim izazivačima neće utjecati na naše planove za ujedinjenje pojaseva prvaka – istaknuo je Aleks Krasjuk i dodao:

– Usyk želi meč za apsolutnog prvaka svijeta. Vjerujem kako će se to uskoro dogoditi, a meč za ujedinjenje naslova organizirat će se negdje na Bliskom istoku.

Odgovori

Back to top button