Boks

Usyk uoči revanša protiv Joshue: Motiviraju me borci koji se bore za ukrajinsku samostalnost

Oleksandr Usyk u subotu naslov WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka teške kategorije protiv Anthonyja Joshue.

Boksački spektakl održat će se u Džebi u Saudijskoj Arabija, a u sunaslovnoj borbi naš Filip Hrgović se bori protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka.

Na današnjoj konferenciji za medije Ukrajinac je nosio narodnu nošnju, te istaknuo tko ga najviše motivira.

Naime, Oleksandr se nakon ruske vojne invazije na Ukrajinu odmah priključio u obranu domovine.

No kasnije je odlučio prihvatiti meč protiv Joshue, te je počeo s pripremama.

– Motiviraju me ljudi koji se u Ukrajini bore za našu samostalnost, slobodu i kulturu, a koju neki žele uništiti. Oni ne žele da više postojimo. Kontaktiram s ljudima na prvoj liniji bojišnice i od njih stalno dobivam poruke podrške – kazao je Oleksandr Usyk i dodao:

– Predsjednik podržava mene i cijelu državu. Naravno da će gledati moju borbu i navijati za mene. Na početku invazije nije pobjegao iz Ukrajine. Njegov ostanak nas je jako motiviralo da se svi priključimo u obranu zemlje.

Tijekom tjedna održano je nekoliko konferencija za medije na kojima se Usyk pojavio s plišanim magarcem, omiljenom igračkom njegove kćerke Elizabeth.

– Dala mi je tu igračku da bude moj talisman. Zajedno smo napustili Ukrajinu, ali naši su se putevi razišli. Od kćeri sam dobio igračku te mi je rekla da uvijek mora biti uz mene. Spavam s tom igračkom, uvijek mi je blizu, kćerka mi je rekla da ga ponesem i na konferenciju za medije – otkrio je Oleksandr Usyk u zaključio:

– Ne znam hoće li biti negdje uz ring, ali svakako će biti u svlačionici. Želim vidjeti svoju djecu, majku, oni su svi u Europi. Hoću ih vidjeti, zagrliti i večerati s njima. A nakon toga se vraćam u Kijev.

Odgovori

Back to top button