Boks

Usyk se dobro pripremio: Tyson Fury uživa pred kamerama, a kada ih nema onda je Luke Fury

Oleksandr Usyk ističe kako se pripremio za sve gluposti koje Tyson Fury voli izgovarati uoči meča i kada se pokušava uvući pod kožu protivniku.

Kralj Cigana je itekako dobro znao što radi uoči svakog mečeva u trilogiji protiv Deontaya Wildera, te je svaki put uspio uznemiriti Brončanog bombardera.

U jednom trenutku Wilder nije znao što misliti, a u što vjerovati. Slično je napravio i uoči meča protiv Vladimira Klička kada su se borili za WBA (Super), IBF, WBO, IBO i The Ring naslov prvaka teške kategorije.

Mnogi se pitaju hoće li Furyjeve umne igrice djelovati na Usyka?

Naime, vrlo je blizu realizacija meča za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Njihov okršaj u kojem se ujedinili svi naslovi prvaka teške kategorije trebao bi se dogoditi u ožujku.

A njih dvojica su dosad imali nekoliko susreta licem u lice, a Usyk niti jednom nije ni trepnuo.

Tako je bilo i nedavno nakon meča u Londonu kada je Fury nakon pobjede protiv Chisore prozvao Ukrajinca koji je došao do njega.

I dok je Fury davao sve od sebe da ga zastraši, uvrijedi i iznervira, WBC-ova prvaka dočekao je miran Usykov pogled s osmijehom. Usyk nije izgledao uplašeno.

Fury je vrlo aktivan na društvenim mrežama, te je nedavno ponovno spomenuo Usyka.

‘Želim se boriti s Oleksandrom Usykom, čovjekom koji ima kriptonit Anthonyja Joshue i koji ga je rasplakao nakon borbe. Pobijedit ću ga, on nema kriptonit za mene. Natjerat ću ga da pleše’, napisao je u objavi Tyson Fury.

U nedavnom intervjuu Usyk se osvrnuo na Furyjeve umne igrice uoči svojih borbi.

– Bio sam spreman za sve njegove izjave i gluposti koje on voli izgovoriti. Između nas sam podigao zid i nikad to ne uzimam k srcu… Kad su kamere isključene on je druga osoba. Kada su kamere uključene on je Tyson Fury, a kad se isključe on je Luke Fury – kaže Oleksandr Usyk.

Dakle, ako Fury ne može mentalno doći do Usyka, hoće li to utjecati na njega i njegove šanse za pobjedu u toj borbi?

Neki boksači znali su se tijekom karijere dosta oslanjali na umne igrice, njima je bila potrebna ta psihološka oštrina da bi pobijedili. Je li Tyson Fury jedan takav teškaš?

I tko zna kako će WBC-ov prvak reagirati bude li ga Usyk nastavio oslovljavati s Luke.

Naime, puno ime Kralja Cigana je Tyson Luke Fury.

Odgovori

Back to top button