Boks

Usyk prihvatio Furyjevu ponudu, pa mu poručio: Uplatit ćeš milijun funti za Ukrajinu

Izgleda kako bi uskoro mogli dobiti boksački spektakl u kojem će se Tyson Fury i Oleksandr Usyk boriti za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije. Meč bi se trebao 29. travnja održati na Wmbleyju.

Najveća prepreka u dogovaranju borbe bila je raspodjela honorara i kada su krenuli razgovori Usykov tim je inzistirao da to bude 50-50.

Nakon što su propali pregovori da domaćin priredbe bude Saudijska Arabija, dogovoreno je kako će se meč održati u Londonu. U tom trenutku Fury i njegov tim tražili su veći postotak.

– Usyk i njegov tim ne zaslužuju više od 30 posto honorara. Uzmite ili ostavite – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Ako ne želite tu ponudu, neka se Usyk bori protiv Daniela Duboisa za nekoliko milijuna dolara. Želiš li pravu zaradu bori se protiv Kralja Cigana. Svakog dana ću odbiti jedan posto od tih 30 posto koje nudim. I tako će biti dok ne prihvatiš ponudu. Možeš se boriti protiv Duboisa za dva milijuna dolara. Nema problema.

Ukrajinski boksač prihvatio je raspodjelu honorara 70-30 u korist Furyja, a i Usyk je imao poruku za Kralja Cigana.

– Pohlepniče, prihvaćam tvoju ponudu za 70-30 raspodjelu kako bismo se borili 29. travnja na Wembleyju. Ali obećaj mi da ćeš donirati milijun funti za Ukrajinu. I to odmah nakon borbe. Budeš li odgađao, tada ćeš svaki dan donirati po još jedan posto svog honorara. Dogovoreno? – rekao je Oleksandr Usyk.

Odgovori

Back to top button