Boks

Usyk: Može Fury biti čvrst koliko želi, ali on se mene plaši

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk vjeruje kako ga Tyson Fury izbjegava i ne želi se boriti u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Usyk je prošlog mjeseca u revanšu pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio WBA, WBO i IBF pojas prvaka, a sada je prozvao WBC-ova prvaka Furyja na ujedinjenje naslova.

Kralj Cigana je prihvatio Oleksandrov prijedlog, no nedugo zatim je tražio da se meč održi do kraja godine.

Usyk to nije želio prihvatiti, te je poručio da mogu boksati tek dogodine, negdje u ožujku.

Fury je potom pozvao Joshuu koji je prihvatio meč, ali još nije potpisao ugovor, čini se i kako su svakim danom sve udaljeniji od dogovora.

Ukrajinac je nedavno izjavio kako ga se Kralj Cigana ustvari plaši…

– Stvar je u tome da svi očekuju borbu Usyk – Fury za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Može Fury biti čvrst koliko želi i kako ga god drugi nastoje opisati, ali on se mene plaši – rekao je Oleksandr Usyk u videu objavljenom na svom YouTube kanalu Uysk17, te dodao kako ga potencijalni meč između Furyja i Joshue uopće ne zanima.

Ponovio je kako ga sad zanima borba protiv Furyja, jer obrana naslova u ovom trenutku nije previše privlačna.

– Meč za ujedinjenje naslova je daleko bolja i važnija stvar od nekakve obične borbe ili obrane naslova. Ne želim se toliko pripremati kako bih obranio pojaseve prvaka, postoji mnogo više od toga i ja to mogu postići – kazao je Oleksandr Usyk te otkrio kako razmišlja imati još samo tri borbe, protiv Furyja, Canela i još jedan meč na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Alvarez je izrazio interes za borbu protiv Usyka:

– Nakon posljednje borbe protiv Joshue mogu se boriti u svojoj top formi još najviše tri puta. S Furyjem, Canelom i u oproštajnoj borbi na Olimpijskom stadionu. I Canelo želi boksati protiv mene. Ali to će biti ‘freak fight’, samo zbog zarade.

Odgovori

Back to top button