Boks

Usyk će ostati bez IBF-ova pojasa ne bude li prihvatio meč protiv Hrgovića

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović sve je bliže najvećoj borbi u karijeri. Naime, IBF je naredio svjetskom prvaku Oleksandru Usyku da pojas prvaka brani protiv našeg najboljeg boksača.

Naravno, Ukrajinca i njegov tim više zanima meč za ujedinjenje naslova protiv Tysona Furyja, a u medijima se pojavila informacija da se ta borba planira organizirati u veljači ili ožujku sljedeće godine.

No izgleda kako su se neke stvari promijenile u zadnjih nekoliko dana.

U IBF-om dopisu piše kako su Hrgovićevi i Usykovi promotori dobili 30 dana (do 12. prosinca) da dogovore uvjete kako bi izbjegle raspravu o novčanim ponudama.

A dođe li do ‘purse bida’ promotori će se nadmetati za prava na organizaciju borbe i odrediti ukupan honorar za dvojicu boksača.

Hearnov Matchroom Boxing, koji promovira Hrgovića zajedno s Wasserman Boxingom, na čijem su čelu braća Sauerland, zatražio je odustajanje od pregovaračkog razdoblja i odmah krenuo u licitaciju.

– IBF je naredio ovaj meč, a mi ne želimo pregovarati – jasan je bio Eddie Hearn i dodao:

– To je zahtjev tima. Odmah želimo prijeći na ‘purse bid‘ i to je unutar IBF-ovih pravila. Usyk ne može dobit izuzeće, osim ako mu Hrgović to ne dopusti, a on to ne želi. Filip hoće borbu za naslov.

Čini se kako bi Usyk trebao boksati protiv Hrgovića, a bude li odbio meč ostat će bez IBF-ova pojasa.

Ukrajinac stalo ističe kako želi ujediniti sve naslove u teškoj kategoriji i sigurno ne bi volio ostati bez jednog od njih.

Hrgović i njegov tim očito ne planiraju odustati od obveznog napada na naslov.

Nakon što je IBF naredio meč, a Hrgovićev tim zatražio ‘purse bid’, Usyk više nema pravo tražiti izuzeće za ugovaranje druge borbe.

– Razgovarao sam s nekim ljudima koje je ova odluka IBF jako naljutila, jer će taj meč, barem za sada, odgoditi borbu između Furyja i Usyka. No to nema nikakve veze s nama. Mi zastupamo Filipa Hrgovića, a ne Furyja ili Usyka. Mi odrađujemo naš posao za Filipa Hrgovića. On je pobijedio u eliminacijskom meču i sada je obvezni izazivač za pojas IBF-ova prvaka – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button