Boks

Uskoro turniri u Debrecenu i Sofiji, u ožujku Europsko prvenstvo U-22 u Poreču

Svjetska boksačka federacija IBA objavila je kompletan kalendar najvećih boksačkih događaja u 2022. godini, piše na službenoj stranici HBS-a.

Jedno veliko svjetsko natjecanje već je održano – Azijsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Taškentu u Uzbekistanu, a u veljači slijede dva velika tradicionalna turnira u Mađarskoj i Bugarskoj – Bocskai memorijal u Debrecenu i Strandja memorijal u Sofiji.

Na Bocskai memorijalu u Debrecenu od 7. do 13. veljače 2022. Hrvatska će nastupiti u reprezentativnom sastavu – nastupit će seniorski reprezentativci: do 60 kg Diego Mamić (Pula), do 71 kg Petar Cetinić (Rijeka) i Noa Ježek (Titan Gym Zagreb), do 80 kg Leo Cvetković (Omega Zagreb), + 92 kg Marko Milun (Leonardo Zagreb), a u ženskom turniru borit će se naše seniorke: do 52 kg Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb), do 57 kg Dea Bolanča (Pit Bull Split), do 63 kg Sara Kos (Petar Zrinski Zagreb), te do 66 kg Ana Stojanović (Pit Bull Split).

U ožujku slijedi za nas najveće boksačko natjecanje ove godine i jedno od najvećih ikad održanih u Hrvatskoj – Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču od 11. do 24. ožujka 2022.

U svibnju su na rasporedu također dva velika natjecanja – Svjetsko prvenstvo za seniorke u Istanbulu koje je trebalo biti održano prošle 2021. godine, te Europsko prvenstvo za seniore u armenskom Jerevanu.

U lipnju će reprezentativni boksači i boksačice nastupiti na Mediteranskim igrama u Alžiru, a već u srpnju najbolje boksačice našeg kontinenta borit će se na Europskom prvenstvu za seniorke u Rusiji.

Pri kraju godine, u studenom 2022. u španjolskom Alicanteu održat će se Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke.

Odgovori

Back to top button