Boks

Ugledni boksački portal analizirao mogući Filipov meč karijere: Yoka je liga iznad Hrgovića

Francuski boksač Tony Yoka pokazao je interes za meč protiv našeg Filipa Hrgovića. Novinari BoxingNews24 portala Max Schramm i Jeff Aronow analizirali su njihov potencijalni meč u kojem će pobjednik dobiti mjesto idućeg izazivača za IBF-ov pojas teškaškog prvaka.

Obojica autora hrvatskom boksaču daju malo šanse u meču protiv zlatnog olimpijca.

Nakon što su Luis Ortiz i Joseph Parker odbili meč protiv Hrgovića, IBF je borbu ponudio Tonyju Yoki. Francuzu je zbog novih epidemioloških mjera propala borba protiv Martina Bakolea.

Hrgović i Yoka dosad su boksali tri puta tijekom amaterske karijere. Francuz je u polufinalu Olimpijskih igara u Riju 2016. pobijedio Filipa i otišao do zlata, a naš je boksač osvojio broncu.

Yoka je pobijedio Hrgovića i godinu ranije na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Dohi, dok je Filip protiv Tonyja slavio 2010. u Bakuu na Svjetskom juniorskom prvenstvu i tada je on stigao do naslova.

‘Yoka ima dvije pobjede protiv Hrgovića, a posljednji je put to bilo na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U zanimljivom meču 201 centimetara visoki Yoka iskoristio je svoje brze ruke, precizne udaračke kombinacije i hitre noge kako bi nadboksao Hrgovića. I Hrgović je pokušao mnogo toga, svakim je udarcem tražio nokaut, no promašivao je i Yoka ga je iskontrirao’, napisao je Max Schramm i nastavio:

‘Želiš li pobijediti Hrgovića, trebaš imati boksačku vještinu, veličinu, brzinu i čvrstu bradu. A Yoka to sve ima i zato je u amaterima bio bolji od Hrgovića. Želi li pobijediti, Hrgović će morati boksati manje poput robota, odnosno kako je izgledao u posljednjim mečevima. U suprotnom, Yoka će ga opet nadboksati, posebno ako Hrgović ponovno bude kameni čovjek kakvog smo viđali u posljednjim borbama. Yoka obožava takav suparnikov stil borbe’.

I njegov kolega Jeff Aronow isto razmišlja, te Hrgoviću gotovo da i ne daje bilo kakvu šansu u meču protiv Yoke.

‘Hrgoviću je Yoka najgori protivnik. U amaterskim borbama u kojima je Hrgović izgubio Yoka je znalački neutralizirao njegovu ofenzivu i zbog njega je Hrgović izgledao nekoordinirano, jer je promašivao divlje udarce. Hrgović je u obje borbe protiv Yoke izgledao kao boksač iz niže lige, posebno u njihovoj drugoj borbi, onoj iz 2016. godine’, istaknuo je Jeff Aronow i zaključio:

‘Zapitajte se o čemu Hrgović sada razmišlja kada je Yoka prihvatio borbu. Vjerojatno je uznemiren, jer Yoka ima sve što je potrebno kako bi uništio njegove snove o napadu na Usykove tri titule. Hrgoviću bi borba protiv Usyka vrijedila milijune i bio bi to novac koji mijenja život. Nažalost po njega, morat će se još jednom boriti protiv svog kriptonita – Tonyja Yoke. I mogao bi još jednom osjeti poraz’.

Odgovori

Back to top button