Boks

U Zagrebu slijede dva velika boksačka događaja

Hrvatski boksački savez i Zagreb u prosincu i siječnju bit će domaćini dva spektakularna boksačka i sportska događaja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Već sljedećeg tjedna, od 5. do 10. prosinca 2023. godine u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu (finala u subotu, 9. XII. 2023. od 20.00 sati) održat će se peti međunarodni GRAND PRIX ZAGREB na kojem će sudjelovati vrhunski boksači i boksačice iz petnaestak zemalja, uz nastupe naših najboljih reprezentativaca i reprezentativki.

Svjetska boksačka federacija IBA upravo je potvrdila – Zagreb će u subotu, 13. siječnja 2024. godine ugostiti spektakularnu IBA Champions’ Night!

Noć prvaka Svjetske boksačke federacije IBA-e je spektakl na kojem se u jednoj večeri mogu vidjeti najbolji svjetski boksači, olimpijski i svjetski prvaci, na glamuroznoj priredbi s bogatim novčanim nagradama koja se brzo svrstala među vrhunske sportske događaje u svijetu.

Zagreb i Hrvatska dosad nikad nisu imali takav boksački spektakl!

Vijest o domaćinstvu Zagreba prve IBA Champions’ Night u 2024. godini, potvrdio nam je Marko Petrič, sportski direktor IBA-e, koji je nedavno bio gost HBS-a u Hrvatskoj i obišao Poreč kao domaćina Europskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke, te Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke 2024. godine.

– Izabrali smo Zagreb za domaćina IBA Champions’ Night prvenstveno zbog toga jer Hrvatski boksački savez odlično radi na razvoju i podizanju boksačkog sporta. Hrvatskoj smo zbog toga i dodijelili organizaciju Svjetskog prvenstva za mlađe seniore 2024. godine. Znamo da Hrvatska ima vrhunske boksače kao što su Gabrijel Veočić, Marko Milun i Luka Pratljačić i da oni zaslužuju priliku boksati velike mečeve pred svojom publikom. Organizacijom IBA Champions’ Night u Zagrebu željeli smo pokazati da ne moraju samo velike zemlje organizirati takve spektakle. Vjerujemo da ćemo time pomoći promociji boksa u Hrvatskoj, očekujemo punu dvoranu i veliko zanimanje publike kako bi podržali svoje boksače, a i vidjeli uživo druge vrhunske svjetske boksače, osvajače najsjajnijih odličja – rekao je IBA-in direktor Marko Petrič.

IBA Champions’ Night dosad se održavala u Parizu, Monte Carlu, Abu Dhabiju, Antaliji, na Tajlandu, pa u zemljama boksačkim velesilama kao što su Kazahstan, Rusija, Tadžikistan…

Za desetak dana, 9. prosinca 2023., IBA Champions’ Night održat će se u Dubaiju gdje će glavni meč biti za IBA svjetsku titulu u lakoj kategoriji do 60 kg između trostrukog svjetskog prvaka Kubanca Lazarea Alvereza i olimpijskog prvaka, Rusa Alberta Batyrgazieva u 12 rundi.

Pobjednik te borbe u Dubaiju zaradit će 300.000 dolara, a poraženi 200.000 dolara!

Sportski direktor i jedan od vodećih ljudi IBA-e, Marko Petrič kaže:

– Novčane nagrade za IBA svjetske titule u 12 rundi donose prvaku 300.000 dolara, a za kontinentalne titule u mečevima od 10 rundi po 150.000 dolara. Ostali mečevi večeri su na šest rundi i kreću se u rasponu do 20.000 dolara do 5.000 dolara. Hrvatski boksači već su se borili i osvajali nagrade, kao Marko Milun u Monte Carlu i na EUBC kupu u Budvi, a Gabrijel Veočić borio se u Parizu. IBA Champions’ Nights je naš novi projekt Svjetske boksačke federacije za promociju i podizanje kvalitete boksa u svijetu. IBA je ušla na teritorij profesionalnog boksa i puno ulažemo u to, jer želimo adekvatno nagraditi kvalitetne boksače i uvjereni smo da ćemo IBA Champions’ Night, a tako i svjetski boks, podignuti na najvišu razinu – kaže IBA-in direktor Marko Petrič.

IBA Champions’ Night u Zagrebu 13. siječnja 2023. u tome će označiti novi veliki korak naprijed – u subotu, 13. I. 2024. godine u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, uz mečeve naših aduta Gabrijela Veočića, Marka Miluna i Luke Pratljačića, publika će vidjeti borbu za IBA svjetsku titulu i još četiri meča za kontinentalne naslove prvaka – za europsku, američku, afričku i azijsku kontinentalnu titulu!

Glavni meč na IBA-inoj Noći prvaka u Zagrebu 13. siječnja 2024. godine bit će između Uzbekistanca Hasanboya Dusmatova, olimpijskog i svjetskog prvaka u 51 kg protiv doprvaka svijeta, europskog prvaka i zlatnog na Europskim igrama u Krakovu, Francuza Billala Benname.

Odgovori

Back to top button