Boks

U Poreču se održava EP U-22, poznat je raspored nastupa hrvatskih boksača

U Poreču je svečano otvoreno Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine koje će trajati do 24. ožujka 2022. godine, piše na službenoj stranici HBS-a.

Europsko prvenstvo u porečkoj dvorani Intersport otvorili su predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a Franco Falicinelli, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Na EP-u Poreču borit će se 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 država!

Ukupno će sudjelovati više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e.

S popisa od prijavljene rekordne 41 države izbačene su Rusija i Bjelorusija i njihovi boksači odlukom Svjetske boksačke federacije IBA-e ne mogu se natjecati ni pod kojim uvjetima ni na jednom međunarodnom natjecanju, a pravo sudjelovanja nemaju ni njihovi suci i dužnosnici. Rusiji i Bjelorusiji zbog agresije na Ukrajinu oduzeta su i sva boksačka natjecanja ove godine.

Vrlo jaka reprezentacija Ukrajine uspjela je doći u Poreč u kompletnom sastavu u svim kategorijama, ukupno 13 boksača i 12 boksačica!

Prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču u nedjelju 13. ožujka 2022. u programu od 18 sati nastupit će dvojica hrvatskih predstavnika:

Deni Alagić (63,5 kg) borit će se u 1/16 finala protiv Estonca Semjona Kamanina!

Noa Ježek (71 kg) borit će se u 1/16 finala protiv Litavca Erikasa Laurikietisa!

Hrvatska na Europskom prvenstvu nastupa s devetoricom boksača i tri boksačice. Izbornici naših selekcija su Kristijan Hodak i Ante Matas.

Evo i ždrijeba naših reprezentativaca po kategorijama:

MUŠKI

do 60 kg: Patrik Licul slobodan je u 1/16 finala, a u 1/8 finala borit će se u četvrtak, 17. ožujka protiv Ukrajinca Maksima Vlasiuka.

do 63,5 kg: Deni Alagić starta u nedjelju, 13. ožujka protiv Estonca Semjona Kamanina, a pobjeda ga vodi u osminu finala u četvrtak, 17. ožujka.

do 67 kg: Alen Ahmetović slobodan je u 1. kolu, a u osmini finala u utorak, 15. ožujka borit će se s pobjednikom meča između Azerbajdžanca i Gruzijca.

do 71 kg: Noa Ježek kreće u nedjelju, 13. ožujka protiv Estonca, a pobjeda ga vodi u osminu finala u utorak, 15. ožujka protiv Čeha Adama Valenta. Povoljno je što u njegovom dijelu ždrijeba nije apsolutni favorit, najmlađi svjetski prvak sa SP-a u Beogradu, senzacionalni 19-godišnji Ukrajinac Jurij Zakhariejev s kojim bi se eventualno mogu susresti tek u finalu!

do 75 kg: naš glavni adut Gabrijel Veočić slobodan je u 1/16 finala, a u 1/8 finala u utorak, 15. ožujka borit će se protiv starog znanca, reprezentativca BiH Lea Cvitanovića kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom jesenas na SP-u u Beogradu!

do 80 kg: Petar Leskur slobodan je u 1. kolu i u osmini finala u utorak, 15. ožujka čeka boljeg iz meča Rumunja i Nijemca.

do 86 kg: Marko Ramljak u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka borit će se protiv talijanskog reprezentativca Domenica Vinciguerre!

do 92 kg: teškaš Torcide Jan Moravić borit će se u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka protiv Turčina Emira Buyukdaga.

+92 kg: superteškaš Josip Ćorić borit će se u 1/8 finala u četvrtak, 17. ožujka protiv njemačkog reprezentativca Nikite Putilova.

ŽENE

do 52 kg: naša glavna kandidatkinja za postolje, olimpijka Nikolina Ćaćić ima varljiv ždrijeb – borit će se izravno u 1/4 finalu za medalju u petak, 18. ožujka, ali protiv čvrste Irkinje Daine Marie Moorehouse. Prođe li u polufinale, ide na ukrajinsku favoritkinju Sabinu Novosad.

do 57 kg: Dea Bolanča borit će se u 1/8 finala u srijedu, 16. ožujka protiv Finkinje Vilme Vitanen.

do 63 kg: Ana Stojanović prvi meč imat će u četvrtfinalu, odmah za medalju u petak, 18. ožujka protiv Finkinje Naiime Bulhan.

Odgovori

Back to top button