Boks

U Furyjevim pripremama za meč protiv Usyka sudjelovat će i neporaženi svjetski prvak

Britanski teškaš Tyson Fury prvo će se 28. listopada obračunati protiv Francisa Ngannoua, a onda ga čeka Oleksandr Usyk u meču za apsolutnog prvaka svijeta.

Borba za ujedinjenje pojaseva svjetskog prvaka teške kategorije održat će se u prosincu ili u siječnju sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji.

Bude li potvrđeno da je meč 23. prosinca ta će Fury imati samo osam tjedana priprema za jedan od najtežih izazova u karijeri.

Kralj Cigana je posljednji meč imao lani u prosincu kada je prekidom u desetoj rundi svladao Dereka Chisoru.

A Usyk je nastupio krajem kolovoza na priredbi u Poljskoj i nokautom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa i po drugi put obranio WBA (Super), IBF i WBO pojas prvaka teške koji je osvojio u rujnu protiv Anthonyja Joshue.

Neporaženi Ukrajinac je u kraljevsku diviziju stigao nakon što pokorio kruzer kategoriju u kojoj je ujedinio sve pojaseve prvaka.

Prošlog vikenda Jai Opetaia (23-0) je prekidom u četvrtoj rundi pobijedio Jordana Thompsona i obranio IBF-ov pojas prvaka kruzer kategorije.

Australac otkriva kako ga je Fury kontaktirao da mu bude sparing partner u pripremama za meč protiv Usyka.

– Tyson Fury je poslao poruku treneru. Ranije smo razgovarali o tome i trebao sam biti u njegovom kampu, no tada se borba nije dogovorila – rekao je Jai Opetaia, pa dodao:

– To će biti ludo iskustvo, veselim se što ću sudjelovati u Furyjevim pripremama.

Furyjev potez je sasvim logičan jer je Usyk bivši apsolutni prvak kruzer kategorije. A Opetaia savršeno odgovara tipu protivnika koji ga čeka u Saudijskoj Arabiji za nekoliko mjeseci u meču koji svi s nestrpljenjem očekujemo.

Odgovori

Back to top button