Boks

Tyson Fury želi se boriti protiv Oleksandra Usyka: Joshua će u revanšu ponovno izgubiti

Oleksandr Usyk je krajem rujna u meču protiv Anthonyja Joshuu potvrdio svoju kvalitetu. Nakon što je pokorio cruiser kategoriju i ujedinio sve pojaseve, prešao je među teškaše.

U trećoj borbi teške kategorije Ukrajinac je pred 70.000 gledatelja u Londonu pobijedio britanskog boksača i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO pojas prvaka.

Nakon meča je bilo jasno kako će Joshua tražiti revanš. Anthony je ostao bez pojaseva, a Tyson Fury bez meča za apsolutnog prvaka svijeta, barem zasad.

Kralj Cigana se nadao borbi za ujedinjenje titula protiv Joshue, a nakon Anthonyjeva poraza protiv Oleksandra, još se više brine da neće doći do njihovog međusobnog okršaja.

Fury misli kako Joshua ima male šanse u revanšu protiv Usyka.

– Bilo bi sjajno kada bi Anthony Joshua dopustio da se borim protiv Usyka. Bude li Joshua ponovno izgubio, a mislim da hoće, onda naš meč definitivno otpada. Ne možete izgubiti dvije borbe i onda uskočiti u veliki meč za teškaškog prvaka – kazao je Tyson Fury i dodao:

– No ako mi prepusti meč protiv Usyka i ja ga sameljem, onda bih se vratio još jednom i borio protiv Joshue. I njega bih također samljeo. Onda se svi oni mogu boriti za pojaseve, a ja bih se umirovio.

Odgovori

Back to top button