Boks

Tyson Fury se sljedeći mjesec bori protiv ‘najopasnijeg borca na svijetu’

Svjetski boksački prvak Tyson Fury priprema se obranu WBC-ova pojasa teške kategorije. Britanac će 9. listopada u T-Mobile Areni u Las Vegasu braniti naslov protiv Deontaya Wildera. Bit će to njihov treći međusobni dvoboj i drugi u nizu.

Naime, u veljači prošle godine Fury je prekidom u sedmoj rundi svladao Brončanog bombardera i od tada se obojica nisu borila.

Njihov prvi meč u prosincu 2018. završio je neodlučeno.

Wilder je u međuvremenu odlukom suda dobio priliku tražiti uzvrat što je i učinio. Anthony Joshua i Tyson Fury su zbog toga morali otkazati svoju borbu za apsolutnog prvaka.

No Kralj Cigana bez obzira na događaje izvan ringa poštuje svog sljedećeg protivnika.

– Wilder je dobar borac, jedan od najboljih. Iza njega je toliko borbi i pobjeda, toliko velikih noći. To što je izgubio protiv mene ništa ne znači – rekao je Tyson Fury koji prvi porazio Wildera.

Naime, Brončani bombarder je do drugog meča protiv Furyja imao niz od 42 pobjede, a jedan meč završio je remijem i to onaj protiv Kralja Cigana.

– Muhammad Ali je imao pet, a Mike Tyson šest poraza. I drugi veliki borci su gubili. Nema veze što izgube, porazi ne mogu utjecati na njihovu karijeru – istaknuo je Tyson Fury.

Kralj Cigana je uvjeren kako Brončani bombarder protiv njega nema šanse.

– Ma ne može me on pobijediti. Niti jednom me nije svladao, no ne znači da ne može pobijediti sve ostale s jednom rukom. Nas dvojica smo među najvećim teškašima na svijetu, a on je sada još opasniji – zaključio je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button