Boks

Tyson Fury prekinuo šutnju o meču za apsolutnog prvaka svijeta, te upozorio Usyka

Prošlog mjeseca odjeknula je vijest kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovorili meč za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Borba za apsolutnog prvaka trebala bi se održati u prosincu ili odmah na početku sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji.

No prije velikog obračuna Kralja Cigana čeka dvoboj protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Okršaj između Furyja i kamerunskog udarača, kojem će to biti prvi boksački meč u karijeri, dogovoren je za 28. listopada također u Saudijskoj Arabiji.

U posljednjem intervjuu WBC-ov prvak napokon je progovorio o meču protiv Usyka, koji u svom vlasništvu ima WBA, WBO i IBF pojas. U njihovom dogovoru postoji i klauzula za revanš.

– Trenutačno me Usyk ne zanima, jer moram odraditi posao protiv velikog Francisa. Nakon što to riješim, te iz borbe izađem neozlijeđen i u jednom komadu, krećemo kao Donkey Kong – kazao je Tyson Fury.

Kralj Cigana ističe kako ga čeka lagan posao s nižim borcem, te otkrio da je u posljednjem i najdužem pripremnom kampu izgubio na težini.

– Pozabavit ću se s tim malenim kada dođe na red. Otrest ću ga jednim potezom kao nekoliko kapljica kiše sa svog ramena – istaknuo je Tyson Fury i dodao:

– Kada se pripremam za borbu uvijek na treningu dajem sto posto. Do meča ću trenirati 12 tjedana. Obično treniram samo četiri ili pet tjedana, ali skoro sam godinu dana izvan ringa. Već sam četiri tjedna na dijeti i izgubio sam 70 kilograma. Vidimo se tamo.

No Tyson Fury itekako dobro zna koliko je Oleksandr Usyk ozbiljan protivnik i da mu je Ukrajinac veliki izazov u najvažnijem meču u karijeri.

Odgovori

Back to top button