Boks

Tyson Fury: Nakon tog udarca postao sam otporan na metke

Britanski boksač Tyson Fury se nakon pobjede protiv Vladimira Klička u studenom 2015. iznenada povukao, počeo se drogirati i opijati, imao je psihičkih problema i razmišljao je o samoubojstvu.

Dvije i pol godine kasnije vratio se u ring, te pobjedama Sefera Seferija i Francesca Pianete stigao do meča za WBC-ova prvaka protiv Deontaya Wildera.

Njihov prvi međusobni dvoboj 1. prosinca 2018. završio je remijem. Kralj Cigana je dominirao do posljednje runde kada ga je Brončani bombarder nakon sjajne kombinacije poslao na tlo.

Fury se našao u nokdaunu, a onda je čudesno ustao i na nogama dočekao kraj borbe.

– Na trenutak sam bio isključen. Otvorio sam oči i čuo suca kako mi broji: ‘četiri, pet…’, odmah mi je bilo jasno kako me srušio i morao sam se vratiti na noge – prisjetio se Tyson Fury tog trenutka u meču protiv Wildera i nastavio:

– Nisam žurio ustati. Kada se želiš odmah vratiti, a onda ponovno padne, onda je kraj sve bliže. Zato sam uzeo što više vremena kako bi se oporavio. Sudac nam je u svlačionici rekao da vjeruje u odbrojavanje prvaku. Ako se netko od nas nađe na tlu on će brojati do deset, ne bude li do tada ustao onda je gotovo. Nakon tog udarca postao sam otporan na metke. Nisam bio spreman za poraz, imao sam veći plan.

Odgovori

Back to top button