Boks

Tyson Fury: Joshua i ja bili smo inspiracija mnogim mladim boksačima

Neporaženi WBC-ov prvak Tyson Fury smatra kako su on i Anthony Joshua inspirirali novu generaciju britanskih boksača.

Obojica su jedno vrijeme bili na tronu, Fury i dalje drži WBC-ov pojas, a Joshua je bio vlasnik IBF, WBO i WBA naslova prvak teške kategorije dok nije izgubio protiv Oleksandra Usyka.

Prije nekog vremena mnogo se govorilo o njihovom međusobnom okršaju koji je čak dobio ime – Bitka za Britaniju, no do tog meča nikad nije došlo.

Kralj Cigana vjeruje kako je zajedno s AJ-om bio uzor mnogim talentiranim borcima, koji će jednog dana postizati vrhunske rezultate.

– Anthony Joshua i ja bili smo inspiracija mnogim mladim boksačima. Obojica smo im pokazali kako se talentom i znanjem mnogo toga učiniti. Prije nego što sam ja postao prvak, Britanija je imala samo pet, šest svjetskih prvaka teške kategorije – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Mislim da smo nadahnuli mnoge borce i nadam se da će nastaviti tamo gdje ćemo mi stati. Britanija ima mnogo talenta, tu su mladi David Adeleye, Solomon Dacres, Johnny Fisher, Frazer Clarke, Nathan Gorman i Daniel Dubois. Ne znam mogu li stići do vrha, ali definitivno imaju ogroman talent i izgledaju jako dobro.

Odgovori

Back to top button