Boks

Tyson Fury ističe kako je Wilder opasniji protivnik od Usyka

Jedan od trenutačno najboljih teškaša na svijetu Tyson Fury će 28. listopada boksati protiv Francisa Ngannoua, a onda ga čeka obračun s Oleksandrom Usykom za ujedinjenje pojaseva.

Borba za apsolutnog prvaka teške kategorije trebala bi se održati krajem ove ili početkom sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji. Fury će na stol staviti WBC-ov, a Usyk će donijeti WBA-ov, IBF-ov i WBO-ov pojas.

Fury je u posljednjem intervjuu usporedio bivšeg i budućeg protivnika, te zaključio kako je Brončani bombarder opasniji protivnik, spomenuo je i Joshuu.

– Wilder je snažan udarač, a što ovaj drugi može napraviti? Na prstima plesati u ringu i bježati od mene. Joshui nije napravio nikakvu štetu, a kako onda može nešto napraviti muškarcu poput mene? Uništit ću ga. On je kruzeraš, napumpani srednjaš, a ja superteškaš od jedanaeste godine – kazao je Tyson Fury, te se dotaknuo Anthonyja Joshue:

– Ne znam što misliti o AJ-u, pa više nikoga nije briga za njega. Kada bi se našli u ringu mogao bih Joshuu iz zezancije jednostavno nokautirati.

Odgovori

Back to top button