Boks

Tyson Fury ima nekoliko uvjeta za povratak i meč protiv Joshue

Tyson Fury je krajem travnja pobijedio Dilliana Whytea i obranio WBC-ov pojas prvaka teške kategorije, a nakon meča još ponovio kako mu je to bila posljednja borba u profesionalnoj karijeri.

No malo je onih koji vjeruju da je odluka 33-godišnjeg svjetskog prvaka konačna.

Čini se kako Kralj Cigana čeka ishod meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue, koji će se 20. kolovoza održati u Saudijskoj Arabiji.

Britanac će pokušati vratiti IBF, WBA i WBO pojas prvaka, koje je Usyk osvojio lani u Londonu.

Izgleda kako Fury nije izgubio želju boksati protiv Joshue, jer je nedavno izjavio kako bi se vrlo rado obračunao sa sunarodnjakom.

Naravno, to mi moglo biti mnogo izglednije bude li meč za ujedinjenje titula, a to se može dogoditi jedino ako Anthony pobijedi Ukrajinca i vrati pojaseve.

– On je biznismen, a ne borac. Kunem se Bogom, nadam se da će pobijediti Usyka, pa da mogu izaći iz mirovine i boriti se besplatno protiv Joshue – rekao je Tyson Fury i dodao:

– No imam nekoliko uvjeta. Želim da se meč održi na Wembleyu i da gledatelji mogu besplatno ući na stadion. Također hoću besplatan prijenos meča u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu. Borit ću se ovdje protiv njega, a nigdje izvan granica. Želim da taj meč svi slobodno gledaju.

No pitanje je koliko je Fury voljan boriti se besplatno. Bit će zanimljivo hoće li ostati kod svojih riječi bude li se jednog dana dogovorio meč protiv Joshue.

Odgovori

Back to top button