Boks

Tyson Fury i Oleksandr Usyk postigli ‘jedan dogovor’, a poznat i mogući datum okršaja

Prema informacijama ESPN-ova novinara Marka Kriegela izgleda kako Furyjeva promocijska kuća Top Rank razmatra mogućnost da se okršaj između Kralja Cigana i Oleksandra Usyka za apsolutnog boksačkog prvaka svijeta teške kategorije dogodi vikend nakon Super Bowla (velikog finala u američkom nogometu), koji će se 12. veljače održati u Arizoni.

Vijest se brzo proširila boksačkim svijetom i mnogi se nadaju kako će napokon dobiti priliku vidjeti meč koji će okruniti kralja teške kategorije, prvog nakon Lennoxa Lewisa 1999. godine.

U meču za ujedinjenje titula borili bi se WBC-ov prvak Britanac Tyson Fury i Ukrajinac Oleksandr Usyka, koji u svom vlasništvu ima WBA, WBO, IBF i IBO naslov, te pojas Ringa.

Kriegel je u prijenosu uživo na ESPN-u potvrdio kako se doista radi na meču između Furyja i Usyka.

– To će se dogoditi – istaknuo je Mark Kriegel, te otkrio kako financijski uvjeti neće predstavljati problem, po njegovim riječima zarada će se dijeliti jednako:

– Kako ja to znam? Jednostavno, imam svoj izvor kao i uvijek uoči velike borbe. Zarada će se dijeliti 50-50. Razgovarao sam s Bobom Arumom i potvrdio mi da se to podrazumijeva. I moj izvor se s time slaže. Dakle, jednu prepreku smo uklonili. To je dobra vijest i za mene dokaz da će se borba dogoditi.

No mjesto održavanja meča vjerojatno neće biti Velika Britanija, jer je na Otoku u to vrijeme poprilično hladno.

– Saudijci žele ugostiti priredbu u prosincu, ali to je malo vjerojatno, što je potvrdio i Arum, ali i još neke osobe s kojima sam razgovarao – kazao je Mark Kriegel, te otklonio mogućnost da se priredba održi na Wembleyju:

– Dakle, meč bi se mogao održati u veljači, vikend Super Bowla ili tjedan kasnije, vjerojatno na Bliskom istoku, ali ne nužno u Saudijskoj Arabiji. Možda Abu Dhabi ili Katar, ali teško da će to biti na Wembleyu. Zima je.

No ipak ostavlja malu mogućnost da se borba održi u Velikoj Britaniji.

– Na Otoku je u to doba godine vrlo hladno i u takvim uvjetima treba misliti na borce. No nije nemoguće. Ako se to dogodi onda bi to bila zatvorena dvorana s 80.000 sjedećih mjesta u Cardiffu.

Odgovori

Back to top button