Boks

Tyson Fury brani WBC-ov naslov protiv Deontaya Wildera, poznat datum i mjesto održavanja meča

Pregovori za boksački meč u kojem bi došlo do ujedinjenja titula svjetskog prvaka trajali su mjesecima, a onda je u samo nekoliko dana sve propalo. Sve je izglednije kako će borba za apsolutnog prvaka između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, koja je planirana za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, biti otkazana.

Naime, Deontay Wilder je sudskom odlukom dobio priliku boriti se protiv Kralja Cigana, te pokušati vratiti WBC-ov pojas prvaka koji mu je Fury uzeo u veljači prošle godine.

To im je bila druga međusobna borba (prvi me u prosincu 2018. završio je neodlučeno), te je poraženi po ugovoru imao pravo tražiti revanš.

Treća borba između Tysona Furyja i Deontaya Wildera održat će se 24. srpnja u Las Vegasu.

Nakon njihove lanjske borbe meč se nije dogovarao zbog pandemije koronavirusa, a kasnije se Wilder ozlijedio. Fury se u prosincu trebao boriti protiv Agite Kabayela, ali je tu borbu trebao otkazati nakon što je Brončani bombarder svoj slučaj predao sudu.

Kralj Cigana i njegov tim su se kasnije okrenuli pripremi borbe s Joshuom, te jamčili kako neće biti problema s Wilderom. U tome su se prevarili…

Uoči revanša iz veljače 2020. godine dogovoreno je kako će se u trećem meču novac dijeliti 60-40 u korist Furyja.

Odgovori

Back to top button