Boks

Fury prekidom u desetoj rundi pobijedio Chisoru i treći put obranio WBC-ov pojas prvaka

Tyson Fury je u britanskom boksačkom okršaju na Tottenhamovu stadionu u Londonu prekidom u desetoj rundi pobijedio Dereka Chisoru i treći put obranio pojas WBC-ov pojas prvaka.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treći trijumf Kralja Cigana.

Fury je 2011. pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, a tri godine kasnije je slavio prekidom nakon desete runde.

Pokušao je Chisora na početku meča ugroziti Kralja Cigana, ali je prvak uzvraćao iz kontranapada.

Del Boy je tijekom treće i četvrte runde uspostavio ravnotežu, no Fury je u nastavku ubacio u višu brzinu i strpljivo gradio put do pobjede.

Obojica su izmijenili mnogo teških udaraca. Chisora je uglavnom pogađao u tijelo, a Fury nije birao, pravo je čudo što je Derek sve preživio.

Kako je meč odmicao bilo je vidljivo kako se Del Boy jedva drži na nogama.

U završnici desete runde sudac je odlučio prekinuti Derekovu agoniju te je prekinuo meč.

Nakon ove pobjede Kralj Cigana se nada borbi za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka, koji se s veliko pažnjom pratio meč u prvom redu uz ring.

Njihov meč bi se mogao dogovoriti za veljaču ili ožujak sljedeće godine.

Tyson Fury za ovaj meč ima zajamčenih 25 milijuna dolara, dok će Derek Chisora kući odnijeti 3,8 milijuna dolara. Tim iznosima će se još dodati 80:20 podjela prihoda od PPV prijenosa.

U sunaslovnoj borbi Britanac Daniel Dubois nastavio je uspješan niz i stigao do četvrte pobjede u nizu. ‘Triple D’ je prekidom u trećoj rundi svladao Kevina Lerenu iz Južne Afrike.

Tijek meč između Tysona Furyja i Dereka Chisore:

Deseta runda:

Del Boy je ponovno ušao agresivno, ali je Kralj Cigana na svaki udarac uzvratio istom mjerom. Krajem runde sudac je prekinuo meč. Fury je po treći put obranio pojac WBC-ova prvaka teške kategorije.

Deveta runda:

Fury je s nekoliko krošea dobro pogodio Chisoru, koji nema odgovor. Kralj Cigana nastavlja pogađati protivnika. Derek je izdržao napad prvaka i dalje je na nogoma.

Osma runda:

Sredinom runde obojica su krenula vrlo otvoreno, te su izmijenili nekoliko teških udaraca. Fury je ponovno dominiorao u završnici.

Sedma runda:

Nakon mirnijeg uvoda u sedmu rundu, Derek je s nekoliko snažnih udaraca pogodio Furyja u tijelo. Posljednje tri runde Chisora je ravnopravan protivnik.

Šesta runda:

Fury je krenuo mnogo ozbiljnije u šestu rundu, te je uputio nekoliko sjajnih udaraca. Odlično mu je sjeo jedan desni kroše, no Chisora je to izdržao. Kralj Cigana je na kraju povezao nekoliko dobrih kombinacija.

Peta runda:

Tek smo sredinom runde vidjeli nešto akcije u kojoj su obojica imali nekoliko odličnih udaraca. Chisora gubi ravnotežu.

Četvrta runda:

Još jednom je Chisora krenuo agresivno. Fury je smanjio ritam i odlučio se u ovoj rundi braniti. Izgleda kako je Derek dobio ovu rundu.

Treća runda:

Fury je ubacio u višu brzinu i s nekoliko sjajnih udaraca izgađao Chisoru. Prvak je spogodio nekoliko sjajnih aperkata i Derek se našao u problemima, tražio je klinč kako bi uhvatio malo odmora. Krajem runde obojica su pali u ringu.

Druga runda:

Derek je ponovno krenuo ozbiljno u rundu. Fury pokušava protivnika držati na distanci, ali je Chisora uspio uputiti nekoliko udaraca u tijelo. Završnica je ponovno pripala Kralju Cigana koji je uputiio nekoliko sjajnih kombinacija.

Prva runda:

Chisora je agresivno krenuo u meč i stjerao Furyja u kut. Sredinom runde Kralj Cigana je povezao nekoliko dobrih udaraca i dobro uzdrmao Dereka. Obojica su razmijenili mnogo teških udaraca. Završnica je pripala Furyju.

  • u publici je i Ukrajinac Oleksandr Usyk.
  • Fury i Chisora su ušli u ring, uskoro počinje meč.
  • prijenos meča je na Sportklubu 1.
  • u sunaslovnoj borbi Britanac Daniel Dubois je prekidom u trećoj rundi svladao Kevina Lerenu iz Južne Afrike.

Odgovori

Back to top button