Boks

Triler za pamćenje između Ježeka i Sobjeslavskog, moćni Veočić i Plantić bore se naslov

Polufinalni mečevi seniora na Prvenstvu Hrvatske najavili su spektakularna finala u nedjelju (12 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji!) kad će se naši najbolji boksači boriti za titule državnih prvaka, piše na službenoj stranici HBS-a.

U 16 muških polufinalnih mečeva u vrućem sportskom ambijentu pred ispunjenim Boksačkim centrom na Velesajmu čije su tribine bile pretijesne za sve ljubitelje boksa!

Boksači su se uz svoje navijače žestoko borili za mjesta u finalu, u svim kategorijama vidjeli smo vrhunske mečeve, a borce je ambijent inspirirao da izvuku i pruže maksimum.

Prvak i reprezentativac, iskusni Matteo Komadina (Rijeka) u kategoriji do 63,5 kg sigurno je jednoglasnom odlukom pobijedio mladog vrijednog reprezentativca Marina Jelačića (Pauk Split).

U drugom polufinalu do 63, 5 kg Filip Poturović (Nova Gradiška) također je uvjerljivo u sve tri runde bio bolji od Ivana Bošca (Pula).

U poluvelter kategoriji tako ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala za prvaka između Komadine i Poturovića, suparnika koji se odlično poznaju i čiji su mečevi uvijek otvoreni do kraja, a u kojem je lani pobijedio delnički vatrogasac i glazbenik Komadina.

U velter kategoriji do 67 kg iskusni, a lepršavi Mateo Zeljko (MM Dugo Selo) odličnim je kretanjem i nepredvidivim udarcima zaustavio napade srčanog Zadranina Gorana Miočića (Rebel), kaznio ga u prve dvije runde s dva brojanja, a uporni i borbeni Miočić neustrašivo je do kraja tražio put do pobjede.

Sa Zeljkom će za titulu boksati mladi reprezentativac Fabijan Tomkić (Nokaut) koji je u još jednoj dominantnoj izvedbi pobijedio Marka Mikulića (Omega Varaždin). Tomkić je u 1/4 finalu prekidom svladao perspektivnog Denija Alagića.

U polusrednjoj kategoriji do 71 kg mladi Zadranin Petar Krešimir Knežević uvjerljivo je u sve tri runde nadboksao vrlo dobrog Varaždinca Patrika Grđana (Omega). U drugom polufinalu do 71 kg Splićanin Marijan Vujević motivirano je i koncentrirano u sve tri runde bio bolji od Ivana Mravunca iz Rovinja.

U srednjoj kategoriji do 75 kg gledatelji su uživali u poslastici – u svakoj minuti, meču i trileru dana između dva povratnika u ring nakon dužih stanki – Noe Ježeka, brončanog na EP U-22 koji se vratio u težu kategoriju do 75 kg i bivšeg trostrukog prvaka i povratnika nakon višegodišnje stanke Mladena Sobjeslavskog (Leonardo).

Sobjeslavski je u prvoj rundi znalački iskoristio Ježekovu nesmotrenost i oborio ga snažnim aperkatom, te dobio uvjerljivo prvu rundu kod četvorice sudaca 10:8. Ježek je u drugoj rundi furiozno dignuo ritam i nesmiljeno napadao do kraja, dobio jednoglasno obje runde i nakon preglasavanja uspio steći prednost kod svih pet sudaca!

Perspektivni mladi reprezentativac Gabrijel Debanić (Leona) nakon pobjede u 1/4 finalu nad Petrom Pavčecom, u polufinalu je tempom i stalnim kanonadama slomio i čvrstog, opasnog Ivana Vukasovića iz Torcide. Finale Ježek – Debanić nudi sigurno jednu od nedjeljnih borbi dana.

Kakvo će tek biti finale u poluteškoj kategoriji do 80 kg! Europski prvak U-22 Gabrijel Veočić demonstrirao je svjetsku klasu protiv tehnički školovanog Mare Obrovca (Titan Gym), odmah u startu šokirao ga udarcem za brojanje i plešući se do kraja uigravao za nedjeljni finale.

Protivnik Veočiću bit će prekaljeni Damir Plantić (Salona) koji je izabrao drukčiji put do finala – uraganski je u prvoj rundi prisilio na predaju neustrašivog, ali znatno neiskusnijeg Ivana Vrkića iz Torcide.

Moćni splitski teškaš do 86 kg Nikica Radonić u prve dvije runde stekao je nedostižnu prednost protiv mladog Riječanina, neslomljivog Marka Ramljaka koji je opasno prijetio do kraja. Radonić je zasluženo slavio podijeljenom odlukom 4:1, a u drugom polufinalu cruiser kategorije iskusniji Riječanin Matej Uremović dominirao je protiv Osječanina Zvonimira Rebolja uzdrmavši ga brojanjem već u prvoj rundi.

Državni prvak u teškoj kategoriji do 92 kg i sve dominantniji Osječanin Marko Pratljačić nadjačao je čvrstog Ivana Đuku iz Salone za jednoglasnu pobjedu i finale u kojem će se za titulu boriti protiv iskusnog znalca Marka Čalića iz Pule. Čalić je snagu i široki repertoar napada pokazao protiv Zadranina Jere Perića i meč završio prekidom u trećoj rundi.

Napeti otvoreni triler vidjeli smo i u kategoriji +92 kg. Suvereni vladar naše superteške kategorije Marko Milun namjerio se na visokog i pokretnog Frana Hodaka iz Lokomotive koji mu stilom očito ne leži. Milun je kod sudaca stekao jednoglasnu prednost u prvoj rundi, a onda je izgubio u drugoj koja je zasluženo pripala odličnom Hodaku.

U presudnoj trećoj rundi Milun je zadržao inicijativu, a Hodak lukavo i efikasno kontrirao i prvak iz Leonarda napadačkim stilom na kraju je slavio podijeljenom odlukom 4:1.

Milun će u finalu, kao i lani, boksati protiv Marijana Brnića iz splitskog Groma koji je razornim serijama u prvoj rundi završio meč protiv Andrije Lončara iz Davida Koprivnice.

Čestitke svim boksačima na pruženom u polufinalnim mečevima koji su bili na visokoj respektabilnoj razini – nedjeljna finala obećavaju vrhunski boksački spektakl onog najboljeg što hrvatski boks ima (nedjelja u 12 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji!).

Odgovori

Back to top button