Boks

Trijumfi Gabrijela Veočića i Luke Pratljačića 4. Grand Prixu Zagreb

U sjajnoj sportskoj atmosferi pred ispunjenim tribinama u Zagrebačkom boksačkom centru završeno je četvrto po redu izdanje našeg najuglednijeg međunarodnog turnira Grand Prix Zagreb, piše na službenom portalu HBS.

Ovogodišnji 4. Grand Prix Zagreb ostat će zapamćen po izvedbama naših sada najmoćnijih reprezentativaca – Gabrijela Veočića u poluteškoj kategoriji i superteškaša Luke Pratljačića.

Europski prvak U-22, najbolji sportaš Slavonskog Broda Gabrijel Veočić (21), u trećem nastupu na Grand Prixu upisao je suvereno i treći trijumf. Upravo je u svom debiju 2020. godine Veočić najavio veliku karijeru senzacionalno svladavši tada svjetskog prvaka Rusa Gleba Bakshija.

Prošle godine Veočić je u finalu pobijedio najboljeg boksača BiH, Lea Cvitanovića, a ove godine u svom stilu, dominantno u sve tri runde opasnog Moldavca Valerija Razmerita. Snažni reprezentativac Moldavije u finale se plasirao razornim prekidom protiv predstavnika Slovenije, no Veočića nije mogao iznenaditi. Naprotiv, u drugoj rundi Gabrijel ga je strahovitim aperkatom u tijelo bacio i u nokdaun, a Moldavac nije imao rješenje za raznovrsne kombinacije Veočićevih udaraca.

Gabrijelu Veočiću to je 22. pobjeda zaredom u ringu, a šesta kako se dignuo u polutešku kategoriju. Ove godine nijednom nije poražen, a posljednji put izgubio je prije više od godinu dana u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Beogradu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza.

Dominantan nastup i trijumf imao je osječki superteškaš Luka Pratljačić, osvajač bronce na Svjetskom studentskom prvenstvu, koji je nedavno na IBA-inom Silver Belt turniru u Mariboru slomio sjajnog bugarskog Kubanca Moyorona i svjetskog doprvaka Armenca Chaloyana, a kojem sve više suparnika izbjegava izaći u ring.

Predstavnik Srbije Dušan Kokanović uvjerio se zbog čega. Nakon prve jake Lukine serije, Kokanović se našao na koljenima i nakon brojanja više nije bio u stanju nastaviti meč.

Lanjski uspjeh i osvajanje Grand Prixa potvrdio je Leo Cvetković, lani prvo ime turnira s tri impresivne pobjede u poluteškoj kategoriji, a sada je debitirao u cruiser kategoriji do 86 kg i u žestokoj borbi, u tri opake runde s bespoštednim razmjenama svladao čvrstog Moldavca Dimitrija Cosciuga.

Odlične mečeve i zaslužene trijumfe upisali su velike nade BK Nokauta i hrvatskog boksa, mladi Andi Idrizi i Petar Pavčec, od toga Idrizi dominantnim prekidom, a stariji brat Pavčec protiv srčanog Marka Došena iz Lokomotive.

U dvije kategorije trijumfirali su reprezentativci Moldavije, s tim da je u kategoriji do 71 kg Moldavac Borozov u polufinalu svladao brončanog s EP-a U-22 Nou Ježeka, a slovenski Ukrajinac Lishchuk bez borbe Petra Krešimira Kneževića koji je predao meč zbog zdravstvenih poteškoća.

Pobjednici i finalne borbe Grand Prixa Zagreb 2022.:

67 kg: Andi Idrizi (HRV) – Mateo Bolarić (HRV) prekid 3. runda

71 kg: Davron Borozov (Moldavija) – Illia Lishchuk (Ukrajina) 5:0

75 kg: Petar Pavčec (HRV) – Marko Došen (HRV) 5:0

80 kg: Gabrijel Veočić (HRV) – Valeriu Razmerita (Moldavija) 4:1

86 kg: Leo Cvetković (HRV) – Dimitri Cosciug (Moldavija) 5:0

92 kg: Andrej Zaplitni (Moldavija) – Tadija Nikolovski (Srbija) 5:0

+92 kg: Luka Pratljačić (HRV) – Dušan Kokanović (Srbija) prekid 1. runda

Svi pobjednici osvojili su i novčane premije od 500 eura, a finalisti po 250 eura, te brončani po 125 eura.

Odgovori

Back to top button