Boks

Tri hrvatske boksačice izborile finala na Golden Girl turniru u Borasu

Novi veliki uspjeh postigle su naše mlade boksačice na velikom međunarodnom ženskom turniru Golden Girl u Borasu (Švedska) u konkurenciji oko 400 boksačica svih dobnih kategorija iz više od 30 država, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku predstavljaju b: mlađa seniorka Mariela Šteko, juniorka Lana Paljušić i kadetkinja Valeria Šteko i sve tri borit će se u nedjeljnim finalima za zlatne medalje!

Valeria Šteko u polufinalu kadetkinja do 54 kg pobijedila je domaću boksačicu Šveđanku Noor Murad i plasirala se u finale u nedjelju, 5. veljače 2023.!

Valeria je odlično odboksala sve tri runde, dominirala i jednoglasnom odlukom sigurno slavila, a otac i trener Mladen Šteko bio je više nego zadovoljan izvedbom!

Valeria će u finalu za zlato boksati protiv Aye Naggar iz Egipta!

Lana Paljušić ostvarila je drugu pobjedu zaredom u Borasu i slavila u polufinalu juniorki do 57 kg nad Dankinjom Anne Marie Stagaard!

Lana će se nakon dvije pobjede nad Engleskinjom i Dankinjom boriti za zlato protiv još jedne Engleskinje Grace Massey!

Europska prvakinja Mariela Šteko u finalu mlađih seniorki do 63 kg borit će se u nedjelju protiv Finkinje Yessice Frantsi!

Sve tri naše reprezentativke članice su BK Petar Zrinski Zagreb, a žive i treniraju u Borilačkoj akedemiji Šteko u Münchenu!

Mariela Šteko u 2023. godini već je osvojila dva turnira, Viking kup u Danskoj i Kup nacija u Somboru. Prvo mjesto na Kupu nacija osvojila je i kadetkinja Valeria Šteko, a Lana Paljušić broncu.

Prošle godine sve tri mlade boksačice iz akademije Šteko počele su boksati za Hrvatsku i osvojile su medalje na europskim prvenstvima – Mariela Šteko postala je europska prvakinja na juniorskom EP-u u Montesilvanu, Lana Paljušić na istom natjecanju osvojila je broncu, a Valeria Šteko osvojila je brončanu medalju na kadetskom EP-u u Turskoj.

Odgovori

Back to top button