Boks

Tri Hrvatice danas nastupaju u Beogradu, u ring ulaze redom Dea, Marija i Sara

Hrvatice u petak, 23. travnja izlaze u ring na 58. izdanju Beogradskog pobjednika, AIBA turnira najviše kategorije koji u glavnom gradu Srbije okuplja boksačku elitu iz cijelog svijeta. U Beogradu nastupaju četiri hrvatske boksačice, piše na službenoj stranici HBS-a.

U petak, 23. travnja u popodnevnom programu od 15 sati prva u ring izlazi Dea Bolanča (Pit Bull Split) u kategoriji 57 kg protiv Bugarke Lenke Bernardove. Njihov meč sedmi je po redu, dakle negdje iza 16 sati. Pobjednica će u četvrtfinalu na Khabibulaevu iz Uzbekistana.

U istoj kategoriji 57 kg u drugom dijelu ždrijeba je naša olimpijska kandidatkinja Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb). Nikolina je slobodna u prvom kolu i u četvrtfinalu će se boriti protiv Heline Brujevich iz Bjelorusije. U polufinalu će je čekati pobjednica meča između Talijanke Charaabi i Ruskinje Vorontsove.

U kategoriji 60 kg u petak, 23. travnja među konopce će naša druga olimpijska kandidatkinja Marija Malenica (Pit Bull Split). Prvu provjeru imat će protiv predstavnice Čilea Valentine Bustamante. Borba je deseta po redu u popodnevnom programu od 15 sati. Pobjeda u tom meču Mariju vodi u četvrtfinale na Nazymu Ichshanovu iz Kazahstana.

I Sara Kos (Petar Zrinjski Zagreb) u kategoriji 64 kg bori se u petak, 23. travnja u programu od 15 sati. U petnaestoj borbi po redu boksat će protiv Mađarice Luce Hamori. Pobjeda je vodi u četvrtfinale na bolju iz meča Francuskinje Larche i Fante Sheirff Haje iz Sierra Leonea.

Odgovori

Back to top button