Boks

Tri brončane medalje za Hrvatsku na 38. Memorijalu Feliksa Stamma u Poljskoj

Delničanin Matteo Komadina (BK Rijeka) u kategoriji do 63,5 kg i Splićanin Petar Leskur do 80 kg vrlo jakim mečevima u polufinalu završili su nastup na velikom EUBC-ovom 38. Memorijalu Feliksa Stamma u Poljskoj, piše na službenoj stranici HBS-a.

Obojica su polufinalne mečeve izgubili jednoglasnim odlukama od favorita, vrlo kvalitetnih reprezentativaca Uzbekistana, obojice s neugodnim kontragardom i opasnim ljevicama, pa i oba meča na vrlo sličan način.

MATTEO KOMADINA borio se protiv Uzbekistanca Adkhajmona MUKHIDDINOVA, višeg od sebe, izduženog i vrlo koordiniranog boksača koji je iz kontragarda odlično koristio duže ruke i brzinu na dugim nogama.

Komadina nije uspijevao probiti distancu i gard Uzbekistanca, a u jednom naletu u drugoj rundi naletio je i na direkt za brojanje. Protiv Uzbekistanca nije mogla doći do izražaja ni brzina Komadine, jer i suparnik se hitro kretao i plasirao eksplozivne direkte.

PETAR LESKUR u poluteškoj kategoriji također se borio protiv visokog i brzog, opasnog uzbekistanskog kontraša Turabeka KHABIBULLAEVA.

Ni Leskur nije mogao naći pravi način kako skratiti distancu i izbaciti Uzbeksitanca iz ravnoteže, a jedan pokušaj energičnog napada početkom druge runde također je platio munjevitim kontradirektom za brojanje, možda i prestrogo dosuđenim jer nije to bio udarac koji je uzdrmao Leskura. Više je izgubio korak i proklizao nego posrnuo od jačine udarca.

Na Leskuru se osjetio i umor od prethodna dva meča u tri dana, u trećem meču nestalo je svježine, a Uzbekistanac je bio prekvalitetan protivnik da bi ga se moglo iznenaditi.

Komadina je prvo u vrlo dobroj izvedbi pobijedio domaćeg predstavnika Poljske, a Leskur je upisao dvije vrijedne pobjede protiv reprezentativaca Trinidada i Tobaga, te Litve.

U finalu ćemo imati MARKA RAMLJAKA (Rijeka) do 86 kg kojem će to biti jedini meč na 38. Memorijalu Feliksa Stamma.

Brončanu medalju osvojila je i olimpijka i naša doprvakinja Europe U-22 NIKOLINA ĆAĆIĆ do 54 kg.

Bodovanjem sudaca izgubila je meč protiv jedne od najboljih europskih boksačica – iskusne Bugarke Stanimire Petrove (32), bivše svjetske i dvostruke europske prvakinje, zlatne na Europskim igrama, te osvajačice brojnih drugih odličja na najvećoj sceni (lani brončana na Europskom prvenstvu u Budvi 2022.).

Nikolina i trener Franjo Kristić ne trebaju biti nezadovoljni, naprotiv, naša reprezentativka odradila je kvalitetne tri runde protiv vrhunske boksačice i ravnopravno se s njom nosila do kraja, što će joj i te kako koristiti u pripremama za predstojeće Europske igre u Krakowu (kvalifikacijske za Olimpijske igre 2024.)

Nikolina je pokazala da se bez respekta može nositi s boksačicom iz svjetskog vrha, pogotovo što zbog zdravstvenih poteškoća dugo nije imala kvalitetnih provjera na najvećoj sceni.

Odgovori

Back to top button