Boks

Tony Bellew uoči meča Fury – Usyk: Bude li pobijedio, osigurat će mjesto među velikanima

Tyson Fury i Oleksandr Usyk boksaju 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Kralju Cigana to će biti prvi meč nakon tijesne pobjede nad bivšim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom.

Britanac je krajem listopada prošle godine podijeljenom odlukom sudaca svladao snažnog Kamerunca, a mnogi smatraju kako se WBC-ov prvak slabo pripremio za taj meč.

I bivši svjetski prvak u kruzer kategoriji Tony Bellew misli kako je Fury olako shvatio meč protiv Ngannoua, te je tada izgledao dosta zapušteno.

Sada fizički izgleda mnogo bolje neko prije nekoliko mjeseci, no Bellew skreće pažnju što bi Furyju moglo predstavljati problem.

– I dalje mislim da je Tyson Fury podcijenio Francisa Ngannoua i budimo iskreni, bio je to mali cirkus. Sada je u odličnoj formi, ali da, protiv Ngannoua je završio na tlu, kao i protiv nekih drugih boraca. Vidjeli smo ga kako se muči s manjim borcima, no on zna u što se upušta protiv Oleksandra Usyka – istaknuo je Tony Bellew.

Ističe kako Fury neće dvaput napraviti istu pogrešku, te naglašava kako bi se Kralj Cigana pobjedom sigurno našao u društvu najboljih svih vremena.

– Tyson Fury zna koliko je ovo važan meč. Bit će to borba koja će dati prvog apsolutnog prvaka svijeta od Lennoxa Lewisa kada je 1999. pobijedio Evandera Holyfielda. Fury zna veličinu događaja i priprema se za to, nema sumnje da će 18. svibnja biti spreman za okršaj. Bude li pobijedio, osigurat će mjesto među boksačkim velikanima – podvukao je Tony Bellew.

Odgovori

Back to top button