Boks

Tony Bellew predviđa brzi nokaut u potencijalnom meču između Joshue i Duboisa

Dvostruki svjetski prvak teške kategorije Anthony Joshua u ring bi se trebao vratiti na rujanskoj priredbi na Wembleyu, a jedan od mogućih protivnika spominje se Daniel Dubois.

Promotor Eddie Hearn nije siguran hoće li upravo Dubois biti sljedeći protivnik AJ-u, među potencijalnim kandidatima još su Zhilei Zhang i Joseph Parker.

Daniel Dubois je nedavno na priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi svladao našeg Filip Hrgovića i osvojio IBF-ov privremeni pojas prvaka.

Vlasnik Matchroom promocije ističe kako bi jedino borba za pravi pojas IBF-ova prvaka (trenutačno je u vlasništvu Oleksandra Usyka) jamčila okršaj između Joshue i Duboisa.

A boksački analitičar Tony Bellew smatra kako dvoboj između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa neće dugo trajati.

– Bude li Dubois sljedeću borbu imao protiv AJ-a, to će završiti brzo i brutalno – rekao je Tony Bellew, predviđajući kako će Joshua pobijediti brzim nokautom:

– To su činjenice, samo trebamo zbrojiti dva i dva. Daniel je protiv Hrgovića u prve četiri runde primio 56 čistih udaraca. 56 čistih desnih ruku u prve četiri runde.

Čini se kako je Bellew do tog zaključka stigao prisjećajući se Joshuine sjajne pobjede protiv Francisa Ngannoua, kada je već u drugoj rundi nokautirao bivšeg UFC-ovog prvaka.

Posljednjeg kojeg je Joshua tako brzo nokautirao bio je 2016. Charles Martin, njega je pobijedio u drugoj rundi. A godinu ranije je u prvoj rundi završio Garyja Cornisha.

No ta dvojica protivnika nisu ni blizu razine Duboisa, a Joshua je bio mnogo mlađi nego što je sada.

– Protiv AJ-a se možeš jednom ili dvaput izvući, a onda znaš što slijedi? Jednostavno ćeš zaspati – istaknuo je Tony Bellew, pa nastavio:

– Duboisu ništa ne želim oduzeti. Protiv Hrgovića je pokazao nevjerojatnu otpornost i ogromnu količinu hrabrosti. No jedno je kada te udari Hrgović, a drugo je kada te pogoditi uništavajući stroj poput Anthonyja Joshue.

Boksački stručnjak je ipak pohvalio Duboisov nastup protiv hrvatskog teškaša.

– Daniel je u posljednjem meču bio sjajan. Dokazao je da sam bio u krivu. Mislio sam da će ga Filip Hrgović izmoriti, prebiti i zaustaviti. Ali on je pustio Hrgovića da sam sebe porazi – podvukao je Tony Bellew.

Odgovori

Back to top button