Boks

Tko bi mogao biti sljedeći protivnik Filipu Hrgoviću?

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (12-0) ostao je zasad bez najvećeg meča u karijeri nakon što je Michael Hunter otkazao borbu za mjesto izazivača IBF-ova pojasa prvaka. Američki borac je u međuvremenu dogovorio meč za 19. lipnja protiv manje poznatog sunarodnjaka Mikea Wilsona, a njihov dvoboj je uvršten u program Trillerove priredbe koju predvodi okršaj između trostrukog prvaka lake kategorije Teofima Lopeza i Georgea Kambososa Jr.

Filip se već duže vrijeme priprema i vjerojatno ga je ovakav rasplet dobro naljutio, no ipak se nada kako će uskoro dobiti novog protivnika. Ljutit je i vlasnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn…

– To je bilo izrugivanje. Hrgović je pravi profesionalac i već neko vrijeme trenira u Miamiju, dok smo s Hunterom pregovarali šest tjedana i nismo se dogovorili. Cijelo je vrijeme najavljivao svoj dolazak i kako će postati izazivač. Uostalom, imao je meč u kojem je trebao pobijediti i dobiti dvoboj protiv Joshue ili Furyja – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Na licitaciji honorara postavio sam veliku ponudu. Hrgović je bio u oblacima, a činilo se i kako je sretan. Na društvenim mrežama je u svojim objavama pisao kako ga nitko ne može pobijediti. I onda je odjednom nestao i više nije odgovarao na pozive. Sada je dogovorio meč protiv Mikea Wilsona. Žao mi je Hrgovića, ali sada mu moramo pronaći drugog protivnika. Ovo je bilo nevjerojatno izgubljeno vrijeme.

Slavni promotor spominje nekoliko mogućih suparnika, a među njima se našao i Martin Bakole za koga već neko vrijeme govori kako bi bio idealan protivnik Hrgoviću.

– Mnogo se boraca uopće ne želi boriti protiv Hrgovića, a neki su zauzeti. Imate Oleksandra Usyka, pa Agitu Kabayela koji je dogovorio meč protiv Kevina Johnsona. Tu su Dempsey McKean i Zhang Zhilei, te Joseph Parker, i on bi mogao boriti protiv Filipa, ali trenutačno se radi na revanšu protiv Chisore. I tako bi mogli doći do Bakolea – rekao je Eddie Hearn i zaključio:

– No smeta me izgubljeno vrijeme. Ako se Hunter nije htio boriti, zašto to nije odmah rekao. Pa svakome je cilj boriti se za naslov? Imao je ispred sebe 50-50 borbu s Hrgovićem, koji je bio možda blagi favorit. Michael Hunter vjerojatno nije dovoljno vjerovao u sebe, a ovog se pos*ao po svemu.

Odgovori

Back to top button