Boks

Teškaš koji se borio protiv Joshue i Wildera otkrio favorita u njihovom mogućem obračunu

Saudijska Arabija će 23. prosinca biti domaćin velike boksačke priredbe na kojoj će nastupiti i Filip Hrgović.

Najbolji hrvatski boksač u Rijadu će tražiti novu pobjedu protiv Australca Marka de Morija.

Event će vjerojatno predvoditi meč između Britanca Anthonyja Joshue i Šveđanina Otta Wallina, dok će u sunaslovnoj borbi Amerikanac Deontay Wilder boksati protiv Novozelanđanina Josepha Parkera.

Joshuin promotor Eddie Hearn nedavno je izjavio kako bi se AJ i Wilder, pobijede li u svojim sljedećim mečevima, mogli dogodine naći u ringu u međusobnom obračunu.

Dogovor još nije sklopljen, no o njihovoj borbi se godinama govori. Budu li ishodi mečeva završili kako se vlasnik Matchrooma nada, tada bi borba između Anthonyja i Deontaya mogla biti negdje u ožujku.

Joshua i Wilder su tijekom karijere boksali protiv Jasona Gaverna. Brončani bombarder je 2014. pobijedio sunarodnjaka prekidom nakon četvrte runde, dok je AJ sljedeće godine do trijumfa stigao nokautom u trećoj rundi.

Gavern je u nedavnom intervjuu iznio svoju prognozu moguće borbe između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

– Joshua je furiozno stigao na vrh teške kategorije. On je čudo, nevjerojatan borac. A Wilder stalno uči. Mislim da će sada, nakon što su godinama stjecali iskustvo, biti najbolji u ringu. Dobit ćemo veliku borbu – rekao je Jason Gavern, te iznio svoju prognozu ishoda njihovog mogućeg dvoboja:

– To bi mogao biti jedan od najboljih mečeva teške kategorije u ovom desetljeću, a prednost ću dati Joshui. Mislim da je njegova borba s Vladimirom Kličkom (travanj, 2017. op.a.), koji je tada bio u sjajnoj formi, bila fantastična. Joshua je ušao u ring i svim srcem se borio za pobjedu. Wilder je imao nekoliko teških borbi. Njegova borba s Bermianeom Stiverneom bila je luda.

Amerikanac vjeruje kako taj meč neće završiti sudačkom odlukom.

– To je obračun teškaša i borba neće doći do kraja 12 runde. Joshua udara snažno, brzo se kreće i dobro predviđa poteze protivnika. Prednost je na njegovoj strani – podvukao je Jason Gavern.

Odgovori

Back to top button