Boks

Svjetski prvak poručio: Ja sam najveći borac koji je ikada živio

Izgleda kako su pregovori za boksački meč između WBC-ova svjetskog prvaka teške kategorije Tysona Furyja i bivšeg UFC-ovog vladara kraljevske divitije Francisa Ngannoua već poprilično odmakli, te bi uskoro mogli postići dogovor.

Premda Furyjev tim zasad o tome šuti, slavni promotor Eddie Hearn je prije nekoliko dana potvrdio kako vjeruje da će Kralj Cigana sljedeću borbu imati protiv Kamerunca.

– Vjerujem kako će uskoro u potvrditi da je dogovoren ekshibicijski meč između Furyja i Ngannoua. Razočaran sam, jer sam želio gledati Tysona u borbi za apsolutnog prvaka protiv Usyka. No Fury sam vodi svoju karijeru i uvijek ide za dobrom zaradom – kazao je Eddie Hearn.

A Tyson Fury će sljedeći mjesec proslaviti 35 rođendan. U 15 godina karijere niti jednom nije poražen, ima nekoliko pobjeda protiv velikih protivnika kao što su Vladimir Kličko i Deontay Wilder, te jedan remi (Wilder).

Čini se da je Furyjev trener SugarHill dodao još jednu dimenziju u njegovim borbama.

Veliki čovjek je sada sposoban srušiti svakoga, ali i izdržati dovoljno dugo u ringu dok protivniku ne popusti koncentracija.

Nakon što su mu propali pregovori za ujedinjenje pojaseva prvaka protiv Oleksandra Usyka, Fury je krenuo u potragu za novim protivnikom.

Kandidata je bilo nekoliko, no očito niti jedan nije ispunio kriterij Kralja Cigana, pa je na red stigao Francis Ngannou.

Vjerojatno je Kamerunac sljedeći protivnik WBC-ovom prvak i to u ekhibicijskom meču bez nokauta.

Na putu do teretane, Fury je podsjetio fanove što misli o sebi i to objavio na Instagramu:

– Volim brutalan trening. Teško je biti najbolji na svijetu, ali vrijedi, jer svaki dan kad ustanem i pogledam se u ogledalo znam da sam najveći borac koji je ikada živio – kazao je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button