Boks

Sve izglednija trilogija između Tysona Furyja i Dereka Chisore

Tyson Fury okreće se novom protivniku nakon što je propao dogovor s Anthonyjem Joshuom.

Kralj Cigana je nekoliko puta produljivao rok Joshui za potpisivanje ugovor, no sada je odlučio krenuti dalje i pod svaku cijenu želi boksati na priredbi koja je predviđena 3. prosinca u Cardiffu.

Nekoliko se imena vrtjelo kao potencijalni protivnici za WBC-ova prvaka, a među njima je bio i Filip Hrgović. Izgleda kako je Fury izabrao Dereka Chisoru što je potvrdio njegov promotor Frank Warren.

– Teško je bilo Furyju pronaći protivnika, ali smo na kraju u tome uspjeli – Derek Chisora. Sada radimo na tome da dogovorimo njihov meč koji bi se trebao održati 3. prosinca. Pokušavali smo pronaći nekog više rangiranog, ali nije bilo lako, jer se Tyson bori jednom godišnje. On je inzistirao da to bude u prosincu. Htjeli smo Usyka, ali on se tada nije želio boriti – rekao je Frank Warren i dodao:

– Nadamo se kako će Usyk biti dostupan dogodine. Tyson se želi boriti što prije, pa smo već počeli neke razgovore s Usykovim timom. Ne želim umanjivati kvalitetu Dereka Chisore, no nakon Tysonove pobjede gledat ćemo veliki meč protiv Oleksandra Usyka.

Fury se dvaput borio protiv Chisore i oba meča je pobijedio, zadnji put se to dogodilo 2014. godine.

Odgovori

Back to top button