Boks

Svaki pobjednik na zagrebačkom Grand Prixu bit će nagrađen s tisuću eura

Europska boksačka konfederacija EUBC poslala je službenu objavu svim svojim članicama za 3. međunarodni Grand Prix Zagreb koji će se održati od 1. do 5. prosinca 2021. godine u Zagrebačkom boksačkom centru, piše na službenoj stranici HBS-a:

Treće izdanje Grand Prixa Zagreb održat će se za seniore i seniorke u glavnom gradu Hrvatske od 1. do 5. prosinca, a kao i prethodne dvije godine predviđene su novčane nagrade.

Odabrane dvije ženske kategorije su bantam (52 kg) i poluvelter (63 kg), dok se boksači u Zagrebu mogu natjecati u kategorijama: do 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg i +92 kg.

Osvajačima zlatne, srebrne i brončane medalje bit će dodijeljene novčane nagrade – po 1000 eura za pobjednike, 500 za drugoplasirane i po 250 za osvajače brončanih medalja.

Sve troškove smještaja, prehrane i lokalnog prijevoza snosi organizator – Hrvatski boksački savez. Rok za prijavu putem e-maila je 25. studenoga 2021.

Organizator će se pobrinuti za sigurnost svih sudionika, liječničke preglede, socijalnu distancu, nošenje maski i ostale propisane epidemiološke mjere.

Prvo izdanje Grand Prixa Zagreb održano je 2019. godine. Europska prvakinja u mlađim seniorkama, Ruskinja Ilia Šakirova, talijanski ženski dvojac Valentina Alberti i Alessia Mesiano bile su glavne inozemne zvijezde Grand Prixa prije dvije godine.

Najbolji domaći boksači Toni Filipi i Luka Pratljačić osvojili su naslove, a i Luka Plantić najavio je povratak u ring sa zlatnom medaljom. Na 1. izdanju sudjelovali su boksači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Jordana, Rusije, Šri Lanke i Ukrajine.

U drugom izdanju Grand Prixa 2020. godine održana su dva ženska i šest muških finala u izravnom tv-prijenosu Sportske televizije.

Perspektivni ukrajinski boksač Yaroslav Khartsyz slavio je pobjedu u Zagrebu, a glavno iznenađenje priredio je tada 19-godišnji Gabrijel Veočić koji je senzacionalno pobijedio AIBA svjetskog prvaka iz Jekaterinburga 2019., Rusa Gleba Bakshija.

Hrvatska i Rusija osvojili su po tri zlatne medalje, dok su Švedska i Ukrajina osvojile po jednu titulu u jakoj konkurenciji u listopadu 2020. godine.

Odgovori

Back to top button