Boks

Superteškaš Lovro Pavčec osvojio broncu na juniorskom EP-u

Lovro Pavčec, naš prvak i ponos u juniorskoj superteškoj kategoriji iznad 80 kg, osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju, piše na službenoj stranici HBS-a!

Bravo za Lovru, dečka iz zagrebačke Dubrave, boksača BK Nokauta, sve čestitke za novi veliki uspjeh u karijeri – prije dvije godine u Gruziji je postao viceprvak Europe u kadetskoj konkurenciji, a sad nosi ponovo veliku medalju s prvenstva najboljih juniora Europe.

Lovro se u polufinalu borio s ukrajinskim gorostasom, možda i 2,10 m visokim Ukrajincem Oleksandrom Zelenskijem. Suci su potpuno izjednačeni meč, po istom scenariju koji se odvijao u sve tri runde, jednoglasno bodovali za Ukrajinca, premda je Lovro zadao možda i više jakih i opasnijih udaraca Ukrajincu.

Pavčec je silovito napao od prve sekunde, u svom stilu nezaustavljivo poput bagera krenuo na Zelenskija, pritiskao ga prema konopcima, a ukrajinski div je u povlačenju izbjegavao Lovrine nalete, hvatao ga u klinč, skupljao bodove, gurao prema dolje i naslanjao se na njega.

Lovro je zadavao udarce u brzim serijama iz blizine u glavu i tijelo, Ukrajinac koristio košarkašku visinu i duže ruke.

Prvu rundu suci su bodovali 3:2 za Ukrajinca, a u drugoj Pavčec je krenuo još agresivnije i odlučnije prema naprijed, no i ukrajinski div počeo se bolje kretati. Zelenski je tehnički zaustavljao napade i koliko god Pavčec diktirao tempo i nametao inicijativu, druge dvije runde jednoglasno su bodovane za Ukrajinca.

Lovro do kraja nije popuštao i nije odustajao, u svakoj rundi prošli su mu neki jaki udarci, a Zelenski je taktikom uzmicanja, iskusnog skupljanja bodova i naslanjanja u pravi trenutak uspio odvući meč na svoju stranu.

Lovro Pavčec napravio je veliki uspjeh, osigurao je medalju sjajnim pobjedama nad Rumunjom i Izraelcom i zasluženo nosi novo europsko odličje iz Gruzije. Zaslužuje čestitke za sve što je pružio na Europskom prvenstvu, kao i njegov trener Yousef Hasan i izbornik Zoran Kralj ml.

Hrvatska ukupno ima tri sigurne medalje u Tbilisiju, uz Pavčecovu broncu još Mateo Pejić i Nika Lopac u muškoj i ženskoj kategoriji do 80 kg koji borbe za finale imaju u kasnijem poslijepodnevnom programu.

Odgovori

Back to top button